Leonie Anouk Blog

Wat als ik 10 blogs per dag post op Blogger? Is dat goed of slecht? aug, 2 2023

Inleiding op Productiviteit in Bloggen

Velen van ons vragen zich af of het verhogen van de productiviteit in bloggen - in dit geval, 10 blogs per dag posten - goed is vanuit een SEO-oogpunt of slecht vanwege oververzadiging van content. Ik, Bram, heb urenlang gezocht naar deze vraag en dit artikel is een poging om enkele feiten, ideeën en antwoorden die ik in mijn zoektocht heb ontdekt, met jullie te delen. Laten we ons dus verdiepen in de fascinerende wereld van bloggen!

De SEO-Implicaties van 10 Blogs per Dag Posten

Het publiceren van 10 blogs per dag heeft zowel positieve als negative gevolgen. Enerzijds kan het meer zoekverkeer naar je blogger site genereren omdat je meer keywords oppikt. Dit betekent dat je meer kansen hebt om in de Google-zoekresultaten te verschijnen. Aan de andere kant kan een overdosis aan content worden beschouwd als keyword-stuffing, wat Google zeker niet waardeert. Daarnaast heeft het constant schrijven van blogs zonder de juiste zoekwoorden strategie of zonder aandacht voor kwaliteit geen zin.

10 Blogs per Dag: Kwantiteit vs Kwaliteit

Het plaatsen van 10 blogs per dag kan oppervlakkig gezien voordelig lijken, maar de kwaliteit blijft altijd voorop staan. Als je je te veel focust op kwantiteit, kan de kwaliteit van je inhoud eronder lijden. Mijn vrouw, Saskia, zegt altijd - "Het is niet hoeveel je zegt, maar wat je zegt dat er echt toe doet". En dat geldt ook bij het schrijven van blogs. Uiteindelijk is het noodzakelijk om unieke, waardevolle en interessante inhoud te creëren.

Het Belang van Reguliere Publicatie

Consistentie is de sleutel in bloggen. Google geeft vaak voorrang aan websites die regelmatig nieuwe inhoud publiceren. Dat betekent niet dat je tien blogs per dag moet schrijven. Het betekent wel dat je een regelmatig publicatieschema moet hebben en je daaraan moet houden. Dat kan zijn drie keer per week, één keer per dag of zelfs één keer per week, afhankelijk van wat voor jou werkt.

Balanceer je Leven en Bloggen

Het schrijven van 10 blogs per dag kan stressvol zijn en kan ook je sociale leven en relaties beïnvloeden. Trust me, I've been there. Op een dag vond ik mezelf schrijvend voor mijn blog terwijl mijn Labrador Bono om aandacht bedelde en Saskia een beetje geïrriteerd was omdat ik ons etentje was vergeten onder het mom van "Ik heb een deadline". Soms moet je gewoon een stap terug doen en je blogschema aanpassen aan je eigen tempo.

Lezersbelangen bij het Publiceren van 10 Blogs per Dag

Het is ook belangrijk om je lezerspubliek in overweging te nemen. Als je publiek bestaat uit drukke millennial ouders, hebben ze waarschijnlijk niet de tijd om 10 van je blogs per dag te lezen. Aan de andere kant, als je publiek bestaat uit mensen die op zoek zijn naar uitgebreide informatie over een specifiek onderwerp, kunnen ze echt genieten van de hoeveelheid gedetailleerde content die je dagelijks aanbiedt.

De Perfecte Aantal Blogs per Dag

Er is geen "one-size-fits-all" antwoord op deze vraag. Het hangt sterk af van je doelgroep, je niche en je eigen schrijfcapaciteiten. Soms is het beter om minder blogs te schrijven maar zorgvuldiger te onderzoeken, ze goed te schrijven en grondiger te bewerken. Onthoud dat het doel is om in gesprek te gaan met je publiek en waarde toe te voegen aan hun dag. Hoeveel blogs je ook besluit te plaatsen, zorg ervoor dat ze de lezer iets nuttigs bieden.