EEN BALANS ZOEKEN IN HET LEVEN

De laatste tijd ben ik ergens achter gekomen; er zitten niet genoeg uren in een dag. Het liefst zou ik net even vier uurtjes extra willen op één dag. Waarom? Ik heb moeite met het vinden van een balans. Een balans tussen dingen die ik wil doen en dingen die ik moet doen.

Momenteel volg ik een minor, die toch iets zwaarder blijkt te zijn dan ik eerst had verwacht. Ik heb een punt bereikt dat ik voor het eerst de eindopdracht van een vak niet snap. De docent heeft het nu al 4x uitgelegd maar het wordt maar niet duidelijk. En dat is lastig als je graag wilt presteren. Nu geloof ik wel dat het uiteindelijk goed komt en ik mezelf waarschijnlijk onnodig druk maak, maar dit vreet heel veel tijd. Ik heb drie grote eindopdrachten die allemaal aankomende week af moeten.

En dan heb ik natuurlijk nog een blog. De laatste tijd ben ik ook veel actiever op Instagram (als je me nog niet volgt, doe dat dan eventjes @leonieanouk). Ik ben veel bezig met het maken van foto’s, foto’s plaatsen en reageren op reacties. Want wauw, mijn Instagram is de laatste tijd wel hard gegroeid. Voor de zomervakantie had ik een krappe 400 volgers en nu zit de teller al rond de 800. Dan heb ik het nog niet eens over de likes en reacties gehad want die zijn inmiddels verdubbeld. Zo dankbaar en blij, dank jullie wel!

Ik kom er steeds meer achter dat studeren niks meer voor mij is. Ik zat eerst nog te twijfelen om een Master te gaan doen maar als ik daar nu aan denk, word ik er ongelukkig van. Ik heb een punt bereikt waar ik alleen nog maar dingen wil doen waar ik echt gelukkig van word. En dat is schrijven, fotograferen en designen. Het is dan ook lastig om hier mentaal klaar voor te zijn maar het nog niet kunt uitvoeren. Nog eventjes en ik kan (hopelijk) mijn dromen waar maken.

Nu ben ik ook benieuwd hoe jullie hiermee omgaan. Heb jij het gevoel dat je een goed balans hebt in je leven of zou jij ook wat extra uurtjes in een dag kunnen gebruiken?

7 Comments

 1. Denise October 28, 2017

  Ik snap je zo goed! Had hetzelfde en ik heb er na mijn opleiding dus meteen voor gekozen om lekker een half jaar te doen wat IK leuk vind. Bloggen, Instagram, fotograferen. Heerlijk! Wellicht dat ik straks nog een master ga doen, maar voor nu geniet ik iedere dag

  Reply
 2. Ine October 28, 2017

  Jammer dat je niet gelukkig wordt van je studies. Gelukkig heb je nog leuke hobby’s. Nog eventjes doorzetten en je studie is afgerond.

  Reply
 3. Justine October 28, 2017

  Ik snap je zo goed! Maar ik denk dat het uiteindelijk niets uit maakt hoeveel uur je in een dag hebt. Mezelf kennende zou mijn to do list dan juist alleen maar langer worden haha! Anyhow, goed dat je nu beseft dat je alleen nog maar wil doen wat je leuk vindt. Love die instelling!!

  Reply
 4. Kim October 28, 2017

  Oh wauw je gaat goed op Instagram! En ik stem voor meer uren in een dag!

  Reply
 5. gea October 28, 2017

  Ik herken dit zo erg! Ik wou ook dat ik meer tijd had vooral voor mijn thuisstudie en ook mijn blog.

  Reply
 6. Joyce October 30, 2017

  Ik kom ook uren in tekort per dag. Ik zit vier dagen op kantoor voor mijn scriptie, werk 1-2 dagen in de week en wil ook mijn blog, YouTube en Instagram bijhouden. Het lukt gewoon niet allemaal, superstom! Ik ben blij als ik klaar ben met afstuderen en ik me ook kan gaan focussen op de dingen die me gelukkig maken! Succes met de laatste loodjes van je minor, you got this!

  Reply
 7. Nienke December 17, 2017

  Ik begrijp je helemaal. Een paar uur per dag extra lijken prettig te zijn maar ik denk of je nou 2 uur, 4 uur of 10 uur extra in je dag zet dat je altijd wel “te weinig” tijd hebt. Je gaat die uren toch vullen met (onnodige) dingen waardoor je “weer” niet genoeg tijd hebt. Het is dus denk ik gewoon een kwestie van je dag goed indelen en kijken wat nu echt belangrijk is om te doen.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *