De frustraties van een blogger

blogDon’t get me wrong, ik vind bloggen ontzettend leuk om te doen. Ik vind het heerlijk om artikelen te schrijven en alles wat bij bloggen hoort is helemaal mijn ding. Maar het bloggen kan ook frustraties met zich mee brengen. Je kent het vast wel; je wilt foto’s maken maar het is bewolkt buiten. Of je bent bezig met een artikel schrijven en dan loopt je laptop helemaal vast. Benieuwd naar mijn grootste frustraties?


♥ Geen goede foto’s
Soms ben ik uren bezig met producten fotograferen. Op het kleine schermpje van mijn camera vind ik het moeilijk om te zien of de foto’s scherp zijn of niet. Dan pak ik mijn laptop er weer bij, moet ik het sd-kaartje er weer instoppen en de foto’s op mijn laptop bekijken. Oké, de foto’s zijn niet helemaal naar wens dus ik ga ze gewoon weer opnieuw maken. Inmiddels zijn we weer een half uur verder en is het zonnetje alweer gedraaid. Dat betekent dan ook weer meteen dat het licht anders binnen valt. Pff, zo blijf je bezig! Of je komt ‘s avonds met een briljant idee voor een artikeltje, maar het is zo laat dat je geen nieuwe foto’s meer kan maken. Dat wordt weer zoeken in die duizenden foto’s.

♥ Vastlopende laptop
Mijn laptop heeft zijn beste tijd volgens mij wel gehad. Ik heb hem nu 4 jaar en af en toe kan ie goed vastlopen. Misschien moet ik een keer oude bestanden en huiswerk van 4 jaar geleden eraf gooien. Prima dat hij af en toe vastloopt maar NIET als ik net begonnen ben met een nieuw artikel of foto’s aan het importeren ben. Dan is het maar hopen dat alles automatisch opslaat.

♥ Writers block
Ik denk dat iedereen hier wel eens last heeft gehad van writers block. Heel vaak heb ik een goed idee, open ik een nieuw bericht maar komen de woorden er gewoon niet uit. Het kan zo ontzettend moeilijk zijn om een idee uit te werken en al helemaal om het artikel dan te beginnen. Het beste is dan om het idee even te laten liggen en het later weer op te pakken. Misschien vloeien de woorden er dan wel meteen uit!

♥ Wachten tot je artikel online komt
Dit is misschien niet helemaal een frustratie maar iets dat met mijn ongeduldigheid heeft te maken. Soms ben ik zo blij met een artikel dat ik hem gewoon meteen online wil zetten! Nee, ik moet helaas nog wachten tot morgenochtend. En dan ook nog maar hopen dat hij op Bloglovin’ verschijnt. Zodra ik wakker word controleer ik meteen alles en gooi het op al mijn social media kanalen. Soms zet ik zelfs de wekker om 06:00 om te controleren of mijn artikel online is gekomen.

♥ Het is niet alleen artikelen schrijven
Bloggen is niet alleen maar een beetje artikelen schrijven. Het houdt eigenlijk nooit op. Ik zit veel op social media en vind het vaak zo moeilijk om alles bij te houden. Er gebeurt zoveel! Ook ben ik uren bezig met blogs lezen, reageren op andere artikelen, mailtjes beantwoorden en foto’s bewerken. Meestal begin ik aan een artikel als een soort studie ontwijkend gedrag maar aan het eind van de dag baal ik dan wel dat ik de hele dag bezig ben geweest met mijn blog.

♥ Sloom internet
Save the best for last; sloom internet! Je bent op vakantie en denkt, yes hier kan ik allemaal leuke posts uploaden! Niet dus. Het duurt een eeuwigheid om foto’s te uploaden dus het artikel online zetten kan je al helemaal vergeten! Niet alleen op vakantie hoor. Hier thuis strugglen we ook met verschrikkelijk slecht internet. De laatste tijd kan ik niks meer doen op zolder. Ik moet alles beneden in de woonkamer doen en ja, dat is best wel een frustratie. Normaal typ ik al mijn artikelen namelijk in bed en nu zit ik vaak aan de eettafel. Doei fluffy bed, hallo houten stoel!

Wat is jouw grootste blog frustratie?

25 Comments

 1. Iris | Todayslipstick May 14, 2015

  Sommige dingen zijn echt herkenbaar! Leuk geschreven.
  Liefs, Iris

  Reply
  • Léonie May 14, 2015

   Dankje Iris! x

   Reply
 2. Sanne May 14, 2015

  Vooral de foto’s zijn zo herkenbaar. Dan denk je ja ik heb een mooie foto. neen toch niet.

  Reply
  • Léonie May 14, 2015

   Ja, dat is altijd zo jammer! Het zou fijn zijn als het gewoon in één keer lukt.

   Reply
 3. Sanae May 14, 2015

  Zo herkenbaar dit..

  Reply
  • Léonie May 14, 2015

   Haha, fijn om te horen dat ik niet de enige ben!

   Reply
 4. Carolien May 14, 2015

  Zo herkenbaar! Vooral sloom internet! Gek hé met die writers block, heb je ineens een goed idee, en dan ga je er voor zitten en dan komt er niets.. Vind het zo vervelend!

  Reply
  • Léonie May 14, 2015

   Ja ik vind writers block ook zo gek. In mijn hoofd klopt het idee dan al helemaal maar ik kan gewoon niet de juiste woorden vinden. Pff, zo vermoeiend.

   Reply
 5. loesblogt May 14, 2015

  Het is inderdad zoveel werk om te bloggen! Wat je zegt; alle social media bijhouden, op andere blogs reageren, mailtjes beantwoorden, foto’s maken. Het houd maar niet op! Maar het is natuurlijk wel ontzettend leuk dat je zoiets eigen in elkaar kan zetten op internet. Ook het puntje van ongeduldig zijn komt me zeer bekend voor haha 😉

  Reply
  • Léonie May 15, 2015

   Jaaa het is echt heel leuk om zoiets in elkaar te zetten! Ik doe het nog steeds met veel plezier! Haha, fijn om te horen dat de ongeduldigheid jou ook bekend voor komt.

   Reply
 6. Lilia | NAPPY HAIRZ May 14, 2015

  Zo herkenbaar dit, haha! xo

  Reply
 7. Wilmke May 14, 2015

  Pff ja foto’s maken, soms een crime! Zijn ze niet scherp, niet licht genoeg, is de achtergrond lelijk.. Struggles of a blogger 😉
  X Wilmke

  Reply
 8. Cynthiiaa May 14, 2015

  Traag internet, een wegvallende verbinding of het niet laden van je foto’s and so on! Haha, het is niet alleen artikelen schrijven nee. :’) Ik moet altijd lachen als mensen dat denken en om het elke keer uit te leggen, zeg ik nu ook dat het alleen bij artikelen schrijven blijft, dat deze zichzelf ook schrijven en dan hebben ze door dat ik sarcastisch ben en lach ik het weg. :’)

  Reply
  • Léonie May 15, 2015

   Hahaha, dat is echt een goede! Mensen snappen het inderdaad niet als ik dan uitleg dat ik zo een dag kwijt ben aan het bloggen. Gelukkig snappen de mede-bloggers dit dus wel, haha.

   Reply
 9. robin May 14, 2015

  leuk artikel! soms lijken de foto’s op het schermpje van mijn camera zooo scherp en dan open ik ze op mijn laptop.. boom disappointment XD

  Reply
  • Léonie May 15, 2015

   Haha klopt, herkenbaar! Zo frustrerend!

   Reply
 10. Gina May 14, 2015

  Ja snap je frustraties helemaal, haha! Zeker tijdens een shoot dat je foto’s er super uitzien op het schermpje totdat je ze op je computerbeeld ziet, zo balen! Oh dat trage gedoe op de computer heb ik ook heel erg! Ik zit er aan te denken om een iMac aan te schaffen binnenkort, maar ze zijn alleen nog iets te prijzig, dus even verder sparen!

  Reply
  • Léonie May 15, 2015

   Ja, ik wil ook heel graag een iMac maar ze zijn inderdaad zo duur! Ik zat er al over na te denken om een soort potje te maken waar ik het geld in doe om voor een iMac te sparen, haha.

   Reply
 11. Lisa May 14, 2015

  De foto struggke is zooo herkenbaar! Op je schermpje is de foto ook veel helderder terwijl het in het echt gewoon een hartstikke donkere, onderbelichte foto. En ik ben ook vaak uren bezig met blogs lezen….

  Reply
  • Léonie May 15, 2015

   Haha, fijn dat het herkenbaar is! En zelfs als je zo’n onderbelichte foto bewerkt blijft hij gewoon lelijk…

   Reply
 12. alexa May 14, 2015

  Zo herkenbaar of nu dan weet ik dat hij over 6 uur online komt maar stiekem zou ik hem al eerder online zetten haha.

  Reply
  • Léonie May 15, 2015

   Haha ja inderdaad! Maar dan weet je aan de andere kant ook weer dat niemand hem om 12 uur ‘s nachts zal lezen. The struggles!

   Reply
 13. Megan May 15, 2015

  Haha, heeeeeeeel herkenbaar.. Vooral de writers block verschijnt nogal eens in mijn blogger bestaan + dat het nooit (lees; never ever) stopt. De hele dag ben je bezig met het verzinnen van content en maken van foto’s.. Hartstikke leuk, maar ik ben soms heel blij als ik een dagje er niet aan hoef te denken (don’t get me wrong.. )

  Leuk geschreven!

  Liefs Megan.

  http://www.meganwols.com

  Reply
 14. Chris Schoonens May 15, 2015

  Leuk artikel!! Ik heb nog twee tips die misschien handig zijn bij het maken en vinden van leuke foto’s. Ik las dat je een spiegelreflex-camera hebt, bij die camera’s wordt meestal software geleverd waarmee je je camera direct op je pc kan aansluiten en waarmee je zelfs meteen foto’s kan maken vanaf je pc (je kijkt dus meteen op groot beeld, je kan scherpstellen en alle instellingen aanpassen). Als de software niet is meegeleverd, dan kun je het vaak online vinden. Zelf heb ik laatst een artikel geschreven over rechtenvrije foto’s die je gratis mag gebruiken: http://bit.ly/fleurjeblogop

  Reply
 15. Mariëlle May 16, 2015

  Pfff vooral de laptop en internet, ik word er gek van! Ik kan dan stiekem best boos worden hihi

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *