Waarom laat op vakantie gaan leuk is

10274268_10154152684025263_990574426923467253_nNormaal ga ik rond half juli op vakantie. Dan heb ik na de vakantie nog even rust om mij voor te bereiden op het volgende schooljaar en voor de vakantie heb ik ook genoeg tijd gehad om te kunnen chillen. Dit jaar is dat anders. Ik ga 13 augustus pas op vakantie en kom een paar dagen voor het nieuwe schooljaar thuis. Waarom? Mijn vriend en ik hadden genoeg andere deadlines en toen we de vakantie gingen boeken wisten we nog niet zeker wanneer we echt ‘klaar’ zouden zijn. Dus hebben we maar veilig 13 augustus geboekt. Waarom laat op vakantie gaan leuk is? Dat ga ik je nu vertellen.


– Terwijl de rest nu op vakantie is of alweer in Nederland zit, heb jij nog een leuke vakantie in het vooruitzicht.
– Je krijgt steeds meer zin in jouw vakantie als je al die vakantiekiekjes ziet op social media.
– Je bent nog lekker bruin als het weer tijd is om naar school te gaan. En wie wilt nou niet met dat sunkissed kleurtje pronken?
– Na je vakantie heb je eigenlijk geen tijd meer om af te tellen voordat school begint. Je kunt dus meer van je dagen genieten! En dan lijken die dagen ook een stuk minder lang. En saai.
– Minder krijsende kinderen in het zwembad.
– Voordat je op vakantie gaat heb je genoeg tijd om je kleurtje op te bouwen. Tenzij je in Nederland woont, dan heb je eigenlijk maar een paar dagen om voor te bruinen.
– Je hebt alvast genoeg inspiratie om kunnen doen voor de perfecte vakantieselfie. Laat die mooie instagram feed maar komen!
– Je hebt extra tijd om aan je summerbody te werken. Hello beach, I’m ready!
– De meeste bloggers zijn weer thuis dus je hebt ook nog eens genoeg leesmateriaal voor als je aan het zwembad ligt. Zeg maar doei tijdschriften en hallo blogjes.
– Je komt nog eventjes volledig tot rust voordat het weer tijd is om de studieboeken in te duiken.

Ik kan echt niet wachten tot mijn vakantie naar Kreta! Ik ga zo genieten van het warme weer, al het lekkere eten en de azuurblauwe zee. Deze tijd volgende week lig ik heerlijk op het Griekse strand met een cocktail in mijn handen. That is the life!

Zijn jullie al op vakantie geweest?

12 Comments

 1. Femke August 7, 2015

  Agree! Ik ga pas in november op vakantie..dat duurt altijd erg lang alleen is dat echt ontzettend lekker! Ik heb dit 2 keer eerder gedaan, net zoals ik 2 x eerder vroeg ben weggegaan (in mei);. Ik moet zeggen dat laat dan goed bevalt hoor! Tuurlijk is het even de zomer doorbikkelen, maar heerlijk als je in de winter lekker naar een zonnig oord gaat en poepiebruin terugkomt, je kan er echt wel even tegenaan daarna :-)!

  Reply
 2. Kim August 7, 2015

  Ik ben het helemaal met je eens! Wij gaan ook vaak aan het einde van de vakantie op vakantie.

  Reply
 3. Kirsten August 8, 2015

  Ik kan me helemaal vinden in het feit dat laat op vakantie gaan leuk moet zijn. Helaas ben ik met mijn vriend echt al heel vroeg dit jaar op vakantie gegaan. Wij gingen een weekendje weg als vakantie maar dat was eind juni al! Geniet van je vakantie op Kreta Léonie!

  Reply
 4. Natascha - Pixel Purrfect August 8, 2015

  Wij gaan dit jaar ook pas eind augustus op vakantie! Ik kijk er alvast veel harder naar uit de vorige jaren omdat ik de afgelopen weken al ben onder gespamd door leuke vakantiefoto’s van vrienden en collega’s haha 😀

  Reply
 5. Suzanne August 9, 2015

  Heerlijk even een andere omgeving en zekerheid dat je mooi weer hebt!

  Reply
 6. Evelijn August 12, 2015

  Zo had ik het nog nooit bekeken! Wij gaan meestal de eerste of tweede week, haha. Leuk artikel. X

  Reply
 7. Laura August 13, 2015

  Helemaal waar! Wij zijn dit jaar maar 5 dagen geweest en willen in september weer eventjes weg dus lekker iets om naar uit te kijken! Fijne vakantie

  Reply
 8. Daphne August 14, 2015

  Helaas ben ik al geweest 🙁 Ik ken inderdaad heel veel mensen die laat gaan en het lijkt me eerlijk gezegd best lekker!

  Reply
 9. irene August 14, 2015

  Ik ben al op vakantie geweest!! Heerlijk, naar turkije en kos!

  Liefs irene

  Reply
 10. Chris Schoonens August 25, 2015

  Leuk artikel! Ik wilde je even laten weten dat ik je genomineerd heb voor The Versatile Blogger Award! Kijk voor de info op: https://chrisschoonens.wordpress.com/2015/08/25/the-versatile-blogger-award/
  Ik hoop dat je hem gaat invullen, maar het is natuurlijk geen verplichting! Laat je het me even weten als je hem hebt ingevuld? Bedankt!

  Reply
 11. Gina August 25, 2015

  Yeaahhhh helemaal mee eens en ik heb er nog 1: Het scheelt je ook geld! Heb je een lekkere vakantie gehad? Ik ga ook pas volgende week op vakantie , heerlijk hihi! 🙂

  Reply
 12. Rebecca August 27, 2015

  Eigenlijk ga ik ieder jaar weer noodgedwongen laat op vakantie, omdat de mensen met kinderen en mannen in de bouwvak eerder vakantie ‘verdienen’ ga ik altijd maar later hihi. Vind het niet erg want het scheelt een hoop geld. Wat betreft langer werken aan mn beach body? Nee dat zal ik nooit krijgen hahah

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *