10 dagen naar…?

largeBestemming onbekend! Nee grapje. Deze foto hierboven is 2 jaar geleden gemaakt op een autofestival bij mijn ouders in het dorpje. Hee, mijn ouders? Engeland? Wat heeft dat hiermee te maken? Nou, mijn vriend en ik hebben gister 10 dagen naar Londen geboekt! Dé stad waar ik al meerdere keren ben geweest maar die me nog steeds niet gaat vervelen. Dat was mijn kerstcadeautje voor hem maar wanneer we zouden gaan wisten we nog niet. We gaan eind juni, als we allebei klaar zijn met school en hij met zijn scriptie. Ik kan niet wachten! ’10 dagen? Wat gaan jullie daar allemaal doen dan?’ I will tell you, my dear.


IMG_7477Zoals ik al vaker heb gezegd op mijn blog, wonen mijn ouders in Engeland. Heel dichtbij Londen, om precies te zijn. We kunnen er makkelijk met de trein naartoe en vanaf daar overstappen op de metro. Vorig jaar ging ik rond deze tijd met mijn beste vriendinnetje en ik heb nu wel een beetje het gevoel dat ik het metrosysteem daar snap. We gaan natuurlijk alle highlights bekijken, zoals de Big Ben en the London Eye maar ik wil ook eens een keer meer van de stad zien. En dan bedoel ik niet alleen de typisch toeristische dingetjes. Lunchen in een klein restaurantje ergens in een zijstraat, kleinere boetiekjes bezoeken inplaats van de standaard Primark, Forever21 en H&M.

Ik ga dus vanaf nu het internet afstruinen naar leuke plekken die we moeten zien! Omdat we er best wel lang zijn kunnen we de toeristische trekpleisters makkelijk combineren met de minder toeristische plekjes. Of we iedere dag naar Londen gaan is nog maar de vraag. Ik weet namelijk niet of mijn portemonnee dat wel zo leuk gaat vinden. Ik heb er wel heel veel zin in! Het is alweer bijna een jaar geleden dat ik er ben geweest. It’s about time!

Nu ben ik natuurlijk ook heel benieuwd naar jullie ervaringen! Ik zie de laatste tijd steeds artikelen over Londen voorbij komen dus ik denk dat ik jullie wel om advies kan vragen.

Ben jij wel eens in Londen geweest? Wat is jouw favoriete plekje?

24 Comments

 1. Melissa May 12, 2015

  Leuk dat je naar Londen gaat zeg, al helemaal als je ouders er wonen 🙂

  Reply
  • Léonie May 12, 2015

   Ja, echt heel leuk dat zij daar wonen! Leuk vakantieadresje, haha.

   Reply
 2. Iris | Todayslipstick May 12, 2015

  Ah wat leuk dat je met je vriend zolang naar Londen gaat! Ook leuk dat je ouders daar wonen. Een van mijn favoriete plaatsen is Camden town, heerlijk eten!
  Liefs, Iris

  Reply
  • Léonie May 12, 2015

   Aah ja, Camden Town is ook een van mijn favoriete plekken. Dat eten is daar inderdaad zo lekker en het ziet er allemaal zo apart uit.

   Reply
 3. 4.Balou May 12, 2015

  Gaaf dat je ouders er in de buurt wonen! I Love London, veel plezier!!

  Reply
  • Léonie May 12, 2015

   Dankjewel, I love it too!

   Reply
 4. Valerie May 12, 2015

  Ah, wat gaaf! Ik ben gek op die stad!

  Reply
  • Léonie May 12, 2015

   Me too! Echt wel één van mijn favoriete steden.

   Reply
 5. Jasper May 12, 2015

  Jaaaa, gave stad, je bent er zo snel met het vliegtuig en er is altijd wat te doen in London!

  Reply
  • Léonie May 13, 2015

   Ja, echt ideaal! Als we wind mee hebben ben ik er altijd in 35 minuten ofzo.

   Reply
 6. Marlies May 12, 2015

  Wat onwijs gaaf! Ik ben vorig jaar voor het eerst in Londen geweest en ik ben enthousiast. Ik wil er snel weer heen!

  Reply
  • Léonie May 13, 2015

   Jaaa snap ik! Het is ook gewoon zo’n leuke stad.

   Reply
 7. Joyce May 12, 2015

  Ik ben gek op Londen! Ben er 1 keer geweest en ik wil zo graag weer! Mijn portemonnee laat het alleen niet toe, want wat is die stad duur zeg. Superhandig dat je ouders er vlakbij wonen 🙂 Veel plezier!

  Reply
  • Léonie May 13, 2015

   Ja, pfff. Echt zo duur! Gelukkig hoeven wij nu niet te betalen voor een hotel, aangezien we gewoon bij mijn ouders slapen. Scheelt ook weer centjes, haha. Dankjewel! 🙂

   Reply
 8. Claudia May 12, 2015

  Wat tof dat je ouders in Engeland wonen. Ze wonen wel echt ver, dus dat moet erg wennen zijn. Ik ben in België gaan wonen, dus ik woon zelf nu ook best ver van mijn ouders. Ik heb laatst een super uitgebreid artikel gemaakt over Londen! Met heel veel tips & cheap tricks.

  Reply
  • Léonie May 13, 2015

   Het is wel wennen ja, maar ik zie ze nog genoeg! Ik ga zeker je artikel even goed bekijken, thanks!

   Reply
 9. Anouk May 13, 2015

  Oeh heel erg gaaf! Ik hou van de levendigheid in de stad. Vind een standaard boottocht over de Thames een aanrader omdat je dan veel ziet onderweg. En verder lekker veel wandelen door de prachtige straten! Notting Hill is ook prachtig om doorheen te lopen.

  Reply
  • Léonie May 13, 2015

   Oeh, een boottocht over de Thames klinkt echt heel leuk. Bedankt voor de tip!

   Reply
 10. Joanne May 13, 2015

  Superleuk! Ik wil nog zoooo graag een keer naar londen toe!

  Reply
  • Léonie May 13, 2015

   Moet je zeker een keer doen!

   Reply
 11. Justine May 13, 2015

  Ahhh super leuk! Ik ben net terug van een paar dagen Londen en vond het echt heerlijk! Het leukste vond ik om gewoon rond te lopen zonder idee waar je heen gaat. Er is bijna overal wel een bushalte of metro, dus je komt toch wel weer een keertje terug waar je moet zijn. Camden town vond ik ook leuk, net als Covent Garden. Het is inderdaad wel rete duur, dus als ik jou was zou ik vast beginnen met sparen, haha! Have fun!

  Reply
  • Léonie May 13, 2015

   Ah ja, ik vond je My life in photos Londen editie ook zo leuk om te zien! Covent Garden is inderdaad ook zo leuk en gezellig. Haha, ik heb inderdaad al een potje met geld voor Londen. Thanks!

   Reply
 12. Lisa May 13, 2015

  Wat onwijs gaaf dat je ouders daar wonen! Ben je zelf ook in Engeland geboren o,i,d,? Ik zou zo graag naar Londen willen,

  Reply
 13. Tamara May 13, 2015

  Leuk zeg! Ik snap wel dat je daar al ontzettend veel zin in hebt!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *