Beste toekomstige ik

Heb jij ooit een brief aan jezelf willen schrijven? Eentje die je over een aantal jaar weer opent en met plezier terug kunt lezen. En hopelijk antwoord kunt geven op alle vragen. Ik kwam op het idee om een brief aan mezelf te schrijven. En niet zomaar een brief. Een brief die ik pas op mijn 30ste verjaardag mag openen. Wat wil ik mijn toekomstige ik vertellen? Heb ik inmiddels al iets leuks bereikt?


Lieve oudere versie van Léonie,

Dit voelt eigenlijk een beetje ongemakkelijk, ik schrijf namelijk niet iedere dag een brief aan mijn toekomstige ik. Ik wil je heel veel vragen maar weet eigenlijk niet waar ik moet beginnen. Laten we maar meteen met de deur in huis vallen; ben je inmiddels al getrouwd? Vandaag, maandag 15 juni 2015, had je een gesprek met je vriend over trouwen. Je zei dat je voor je 30ste wel zou willen trouwen dus nu ben ik natuurlijk benieuwd of je je hier aan hebt gehouden.

Heb je dat diploma in the pocket? En ben je daarna nog door gaan studeren? Het eerste jaar op het HBO ging vrijwel vlekkeloos dus ik verwacht (oké, niet te overmoedig) dat dat diploma wel gaat lukken. Ik hoop dat je inmiddels ook weet wat je met dit diploma kunt worden, haha. Nu is het allemaal nog een beetje vaag, ik heb echt geen idee wat ik ‘later’ wil worden.

Wat je wel heel leuk leek was om een eigen onderneming te starten. Heb je een eigen bedrijfje? En je grootste droom was om van je hobby je werk te maken. Ga eens naar leonieanouk.com. Hou jij deze blog nog bij? Is dit nu je werk geworden? Of ben je tegenwoordig alleen maar websites in elkaar aan het zetten? Ik ben ook benieuwd of er ergens in je huis een bureau van steigerhout staat, waar een grote iMac op staat te pronken. Echt zo’n typisch fotogeniek hoekje. Je zag jezelf daar al helemaal zitten, met je blog, je camera en allemaal troep om je heen.

Of heb je helemaal geen tijd om te werken? Je hebt altijd gezegd dat een huisvrouw worden ook prima was hoor, dus don’t feel bad als je nu full time huismama bent. En als je al twee kindjes hebt, is de oudste dan een jongetje? Zo’n broer die voor zijn kleine zusje zorgt, hoe lief. Mocht je nog geen kinderen hebben, ook goed! Misschien ben je nog helemaal niet toe aan die slapeloze nachten en vieze luiers. Wacht er dan nog maar eventjes mee, want waarschijnlijk hecht je nog heel veel waarde aan je nachtrust.

Waarom je deze brief pas op je 30ste verjaardag weer mocht openen? Ik ben nu 20 en ik vind dat er tussen de 20 en 30 heel veel kan gebeuren. Tien jaar klinkt misschien niet heel lang maar volgens mij is dit wel de tijd in mijn leven dat er het meest gaat veranderen. Afstuderen, werken, trouwen, gezinnetje. Ik ben dus ook heel benieuwd of ik tenminste één van deze dingen heb bereikt.

Ik wens je nog heel veel succes met alles en ik hoop dat al je dromen uit mogen komen.

Liefs,

Een 20-jarige Léonie.

Wat zou jij aan je toekomstige ik willen vragen?

20 Comments

 1. Brittany June 16, 2015

  Wauw. Dit is inderdaad een heel tof idee. Misschien ga ik inderdaad ook zo een brief naar mezelf schrijven. Best leuk voor later!

  Liefs, Brittany

  Reply
  • Léonie June 16, 2015

   Ja, het lijkt me heel leuk om deze brief over 10 jaar weer te lezen!

   Reply
 2. Joyce June 16, 2015

  Wat een leuk idee! En wat een leuke brief hihi.

  Reply
  • Léonie June 16, 2015

   Haha, dankjewel Joyce!

   Reply
 3. alexa June 16, 2015

  heel tof dat je dit hebt geschreven, met ons hebt gedeeld. Mooi om te zien hoe je er destijds over dacht en dat je op je 30e kijkt of het is gelukt

  Reply
  • Léonie June 16, 2015

   Haha ja, ik ben heel benieuwd wat mijn antwoorden over 10 jaar zijn!

   Reply
 4. Justine June 16, 2015

  Wauw, mooi geschreven en wat een tof idee! Ben benieuwd hoe je hier over 10 jaar op terug kijkt. Niet vergeten hoor! 😉

  Reply
  • Léonie June 16, 2015

   Haha don’t worry, ik heb al een herinnering op mijn telefoon en op mijn laptop, dat ik op dit linkje moet klikken! 😉

   Reply
 5. Manon June 16, 2015

  Wat een leuk idee zeg! Ik verbaas mij steeds over jullie meiden in de blogwereld wat voor een leuke ideeen jullie hebben hahaha, volgens mij ben ik idee loos!

  Reply
  • Léonie June 16, 2015

   Haha nee joh meid, ik lees jouw blogjes altijd met veel plezier dus naar mijn mening ben jij niet ideeloos hoor!

   Reply
 6. Kim June 16, 2015

  Wat een ontzettend leuk idee! Ik schreef een brief naar mezelf toen ik 18 was. Misschien ga ik die nog wel op mijn blog zetten, lijkt me leuk om te zien wat er nu al veranderd is.

  Reply
  • Léonie June 16, 2015

   Ah wat leuk, ik ben heel benieuwd!

   Reply
 7. Lisa June 16, 2015

  Wat een goed idee zeg! Lijkt me heel leuk om terug te lezen wat er toen in mijn leven speelde en hoe ik alles ervaarde.

  Reply
  • Léonie June 16, 2015

   Ja inderdaad, lijkt me dus heel leuk om te zien wat mijn antwoorden zijn.

   Reply
 8. Denise June 16, 2015

  Zo toevallig, ik dacht hier van het weekend ook nog aan, om een brief te sturen naar mijn 30 jarige ik, omdat ik bijna 20 wordt! Er kan inderdaad veel gebeuren tussen je 20e en 30e. Mooie brief heb je geschreven. Dat diploma gaat je sowieso wel lukken!!

  Reply
  • Léonie June 16, 2015

   Ah dankjewel Denise! :)

   Reply
 9. Melissa June 16, 2015

  Wauw mooi om te lezen! En ook best een goed idee :) Ik houd wel van dat soort dingetjes. Ik heb vanaf m’n 14e tot 18e ongeveer af en toe in een dagboek geschreven, ook voor later vooral. Misschien ga ik dit ook wel doen :)

  Reply
  • Léonie June 16, 2015

   Oh wat leuk, ik had vroeger ook altijd een dagboek maar op de een of andere manier lukte het me nooit om hem bij te houden. Ontzettend leuk dat jij hem later nog kan lezen!

   Reply
 10. Lisanne - ByLisanneNL June 17, 2015

  Wat is dit een leuk idee! Ik heb hier nooit over nagedacht… het lijkt mij erg leuk om terug te lezen wat je in die periode hebt gedaan, bereikt etc.

  Reply
 11. Chris Schoonens June 20, 2015

  Superleuk idee en goed uitgewerkt! Zet alvast een reminder in je telefoon voor over 10 jaar!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *