De verandering in mijn blogwereld

Ik voel me schuldig. Ik beloof mezelf zo vaak dat ik nooit meer een ‘blogbreak’ in ga lassen. Het liefst zit ik vol inspiratie en verschijnen de woorden zonder enige moeite op mijn beeldscherm. Maar niks is minder waar. Wat is het toch moeilijk om jezelf te inspireren als je met je hoofd bij 1000 andere dingen zit. Zomervakantie, school, vrienden, ouders. En soms wordt dat allemaal een beetje te veel. Wat ik dan doe? Ik steek mijn kop in het zand, duik mijn bed in en kijk eindeloos filmpjes op Youtube. Maar toch krijg ik dan af en toe een soort wake up call. Zoals nu! Dan begin ik mezelf af te vragen wat ik nou eigenlijk wil en hoe ik dit uiteindelijk ook ga uitvoeren. Ik merk dat er een verandering is in de blogwereld. Niet alleen in mijn blogwereld maar in die van een hele boel andere bloggers en lezers.

Er wordt minder gereageerd op artikelen en dat vind ik echt ontzettend jammer. Een blogger steekt veel tijd en moeite in een artikel en hoe leuk is het als je dan daadwerkelijk merkt dat je artikel gelezen wordt?! Ik moet zeggen dat ik de laatste tijd heel weinig artikelen heb gelezen dus misschien ben ik ook niet de juiste persoon om dit te zeggen. Maar als ik een artikel lees laat ik wel altijd een reactie achter. Niet alleen omdat ik merk dat anderen dat niet doen, ik deed het eigenlijk altijd al. Ik weet zelf hoe leuk en blij ik ben met iedere reactie dus ik kan me goed voorstellen dat andere bloggers precies hetzelfde ervaren.

Het lijkt alsof het kijken van Youtube filmpjes een stuk ‘makkelijker’ is geworden. Ik zie dat heel veel bloggers verplaatsen naar Youtube en ik geef toe, ik kijk de laatste tijd meer Youtube filmpjes dan dat ik blogs lees. Waarom? Ik zou het je niet helemaal kunnen vertellen maar als iemand een verhaal vertelt vind ik het leuk om de beelden erbij te zien, zoals in een vlog. Ik heb zelf geen camera waar ik mee zou kunnen filmen en ben veels te awkward om in het openbaar te vloggen maar toch vraag ik mezelf soms af of Youtube filmpjes maken niet iets meer voor mij is.

Ik vind filmpjes maken en bewerken ontzettend leuk om te doen. Ik krijg volgende periode ook een vak waar ik hier nog meer over ga leren. Wie weet wat de toekomst brengt?! Voor nu hou ik het lekker bij bloggen (ja, ik ga voor de zoveelste keer de draad weer oppakken). Ik ben behoorlijk toe aan een dagje wellness zodat er eindelijk eens rust in dit koppie komt. Als ik niet blog merk ik toch een soort gemis. Het is zo fijn om een plekje te hebben waar ik alles van me af kan schrijven en dat moet ik meer gaan gebruiken. I’m back!

x Léonie

10 Comments

 1. Evelien March 22, 2016

  Reacties zijn voor mij ook een echte motivatie om te blijven schrijven. Als het aantal reacties stijgt voel ik de motivatie om te schrijven ook stijgen, maar ja.. als het daalt voel ik dit dus ook.

  Ik sluit me dus aan bij wat jij zegt. Wanneer ik een artikel lees en iets interessant vind of ergens op aan kan sluiten, doe ik dit gewoon in een reactie!

  Reply
 2. Maaike March 22, 2016

  Ik merk eigenlijk zelf niet dat de reacties minder worden op mijn blog, maar ik snap wel dat het ERG vervelend is! Zelf laat ik eigenlijk ook ongelofelijk veel reacties achter per dag, want ik lees héél veel blogs op een dag en daar reageer ik ook allemaal op haha. Zelf blijf ik ook gewoon doorgaan met bloggen, want video’s maken is niet echt mijn ding. En ook denk ik dat er altijd wel een groep blijft bestaan die lezen boven kijken verkiest. Net zoals er nu nog steeds veel boeken gelezen worden.

  Reply
 3. Dina March 22, 2016

  Oooh ik snap je helemaal. Ook wat betreft filmpjes. Soms wil ik iets schrijven, maar om het te beschrijven in een blog ben ik ongeveer driehonderd keer langer bezig, dan wanneer ik het gewoon in een filmpje zou zeggen. Maar goed, ik ben niet zo’n filmerd (ik film wel eens hoe ik dingen doe, maar doe er nooit echt iets mee, want ik kan dus niet bewerken en zo). Filmpjes op Youtube kijk ik eigenlijk zelden.
  Nou, snel even een dagje spa boeken en je koppie leegmaken babe!

  Reply
 4. sabrina March 22, 2016

  Wat vervelend voor je! Ik heb zelf geen blog maar ik kan het me goed voorstellen dat je door minder reacties minder gemotiveerd voelt. Zelf lees ik ontzettend veel blogs, en laat maar af en toe een reactie achter. Omdat het anders echt te veel wordt! Wel sluit ik me niet aan bij de youtube hype, ik vind af en toe een filmpje wel leuk, bv favorieten, of shoplogs. Maar vlogs kunnen mij over het algemeen niet zo bekoren.
  Ga eerst maar eens lekker naar de welness, altijd fijn toch!

  Reply
 5. Lotte March 22, 2016

  Ik vind het ook altijd heel leuk als iemand een reactie achter laat. Dat voelt als een virtueel duwtje in de rug. Echter, wat je schrijft over de vlogs, dat heb ik niet. Ik lees veel liever een verhaal dan dat iemand het vertelt. Die filmpjes kan ik niet op gelijk welk moment gelijk waar bekijken, maar bij blogs lezen kan dat wel.
  Trouwens,dat schuldgevoel is nergens voor nodig! Natuurlijk is het erg leuk als er veel artikels online komen, maar iedereen heeft wel eens drukke periodes. Dat snappen je lezers ook wel 🙂

  Reply
 6. Mariska March 22, 2016

  Ik vind reacties krijgen ook zo leuk! En ik krijg er nog redelijk wat, maar dat zal ook wel grotendeels zijn omdat ik zelf veel reageer. Gewoon lekker bloggen, komt wel goed 🙂

  Reply
 7. Kim March 23, 2016

  Yes, fijn dat je er weer bent! Ik herken me zo in jouw stuk. Ik blog ook minder en heb laatst mijn eerste video gemaakt. En heel eerlijk; soms weet ik het ook niet haha.

  Video’s maken vind ik leuk om af en toe te doen maar hele lange vlogs? Neh, dan lees ik liever.

  Reply
 8. Rachel Kromdijk March 23, 2016

  Goed dat je het toch weer probeert meid! liefs

  Reply
 9. Daphne Goorden March 28, 2016

  Super dat je er toch weer bent! Ik zit ook altijd met het feit dat reacties zo hard teruglopen; dan denk ik altijd: leest iemand mijn blog nog wel? Het is tegenwoordig veel te moeilijk om er echt ‘uit te springen’ tussen zoveel duizenden blogs..

  Reply
 10. Valentina April 4, 2016

  Zo herkenbaar! Maar goed dat je niet opgeeft, blijf doen wat je echt leuk vindt!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *