Dit had ik nou nooit van mezelf verwacht…

hoiIk onderschat mezelf heel vaak. Vaak denk ik, nee joh dat kan ik niet! Maar als ik het dan uiteindelijk heb gedaan besef ik me dat ik het wel gewoon kan. Het is met de jaren gelukkig wel minder geworden omdat ik meer zelfvertrouwen heb gekregen. Toch zijn er nog dingen waar ik me iedere dag weer over verbaas. Dat is mij echt gelukt?! Wauw, daar ben ik stiekem wel een beetje trots op.


♥ Eindexamens halen
Ik zat op een internationale school, alles werd in het Engels gegeven en ik had een moeilijk vakken pakket. Ik had helemaal geen hoop en was ervan overtuigd dat ik mijn eindexamens niet zou halen. Ik had serieus al over de slechtste situaties nagedacht, zo erg was het. 7 juli 2013 kreeg ik dan het verlossende mailtje: je bent geslaagd! Wel echt net aan. Van de 45 punten die ik kon halen had ik er maar 26. Ik had er 24 nodig om te slagen dus het was wel echt heel close. Maar hee, het is me gelukt!

♥ Auto rijden
Toen ik vorig jaar met mijn opleiding stopte moest ik toch echt wát doen van mijn vader. Het werd tijd om mijn rijbewijs te halen. Ik was 18, bijna 19 en ik had zo veel vrije tijd dat ik mijn rijbewijs gewoon voor het eind van de zomer zou kunnen halen. In mei had ik dus mijn eerste rijles en ik was zó zenuwachtig. Misschien zelfs zenuwachtiger dan toen met mijn eindexamens. Ik vond het een heel eng idee dat ik alles zelf moest doen. Kijken, gas geven, schakelen, remmen, alles. Tuurlijk, in een lesauto zit er altijd iemand naast je die in kan grijpen als het moet maar als je eenmaal je rijbewijs hebt… You’re on your own! Ik dacht dus dat ik nooit meer zou rijden als ik eenmaal mijn rijbewijs had. Gelukkig zat ik fout, heel fout zelfs. Ik reed in het begin alleen maar naar de supermarkt en terug maar inmiddels ga ik ook zelf op de snelweg. Soms vind ik het nog wel eng hoor, omdat ik de andere auto’s dan bijvoorbeeld niet vertrouw.

♥ Alle studiepunten tot nu toe halen
Vorig jaar stond ik er echt niet goed voor op de opleiding Communicatie. Ik moest eigenlijk stoppen omdat ik niet genoeg punten had. Dit jaar, op mijn nieuwe opleiding, gaat het echt heel goed! Ik heb tot nu toe alle studiepunten gehaald en ben sowieso over naar het tweede jaar. Ook kan ik mijn P nog halen en ik doe er nu alles voor om die laatste punten ook binnen te halen. Ik heb er wel een goed gevoel over dus er moet wel iets heel geks gebeuren als ik deze periode geen studiepunten meer haal. Fingers crossed!

♥ Bloggen
Het bloggen valt hier eigenlijk ook wel onder. Ik ben trots op het feit dat ik het zo goed volhou. Dat klinkt misschien ontzettend overdreven maar het is wel zo. Voorheen hield het ik namelijk nooit vol. Ik maakte een blog aan, was een vakantie verlost van verveling maar na de vakantie kon ik er geen tijd meer voor vrij maken. Inmiddels ben ik een stuk beter geworden in plannen. Nu kan ik dus makkelijk mijn studie en blog combineren. De laatste tijd heb ik juist zo veel tijd dat ik er per week gewoon 2 extra artikelen op kan zetten, haha. Inmiddels zijn we de 100 volgers gepasseerd en dit motiveert me toch even iets meer om het vol te houden.

Wat is jouw grootste prestatie waar je heel trots op bent?

32 Comments

 1. Lilia | NAPPY HAIRZ May 15, 2015

  Erg leuk artikeltje om te lezen, je mag best trots op jezelf zijn! xo

  Reply
  • Léonie May 15, 2015

   Ah lief, dankjewel Lilia!

   Reply
 2. Wilmke May 15, 2015

  Aw! Ik ben ook trots op het behalen van mijn rij-examen, na 6x afrijden 😉 dus jij hebt het al heel goed gedaan! Ik ben ook blij dat ik nu geld verdien met freelance schrijven voor tijdschriften en internet. Plus steeds meer samenwerkingen met bedrijven heb voor mijn blog :)
  X Wilmke

  Reply
  • Léonie May 15, 2015

   Ah fijn dat je het toch gehaald hebt! Ja, fijn zijn die samenwerkingen he. Voelt zo onwerkelijk dat bedrijven dan geïnteresseerd zijn in JOUW blog. Heel goed voor je zelfvertrouwen, haha.

   Reply
 3. kim May 15, 2015

  Eigenlijk kan ik me in alle puntjes wel vinden haha. Al zit ik nu in mijn tweede jaar van mij studie en heb één vak niet gehaald, maar dat vind ik wel prima.
  Autorijden vind ik ook nog wel eng. De snelweg is nog wel een dingetje..

  Reply
  • Léonie May 15, 2015

   Dat is inderdaad wel netjes, dat je één vak nog niet gehaald hebt! Ja, stiekem word ik iedere keer nog nerveus als ik moet invoegen op de snelweg. Zullen mensen me er tussen laten? Trek ik wel snel genoeg op? Ah, zo frustrerend haha.

   Reply
 4. robin May 15, 2015

  ik durf mijn rijbewijs niet te halen, zou het wel willen maar…nee. plus het is super duur haha. knap dat je hem hebt hoor!

  Reply
  • Léonie May 15, 2015

   Ik was eerst ook bang maar het voelt toch erg fijn om hem te hebben. Het is inderdaad wel jammer dat het zo ontzettend duur is…

   Reply
 5. Liese May 15, 2015

  Ik ben bijna 22 en heb mijn rijbewijs nog steeds niet gehaald, dus awesome dat jij dat wel al deed :) Zelf heb ik niet echt meteen iets waar ik trots op ben, misschien wel dat ik éindelijk weer begonnen ben met bloggen!

  Reply
  • Léonie May 15, 2015

   Ja, veel mensen in mijn omgeving hebben hem ook nog niet hoor! Ik moest gewoon wat doen met die extra tijd dus voor mij kwam het goed uit om te beginnen met rijles. Ah, leuk dat je weer begonnen bent met bloggen!

   Reply
 6. Lisa May 15, 2015

  Zo zie je maar dat je soms meer kunt dan je zelf denkt! Je mag trots zijn.

  Reply
  • Léonie May 16, 2015

   Ah lief Lisa, dankjewel!

   Reply
 7. Esther May 15, 2015

  Wat goed zeg! Ik heb ook een aantal dingen die mezelf verbazen en dat zijn exact dezelfde dingen als jij. Ik heb op de havo veel moeite gehad en heb uiteindelijk zonder onvoldoendes mijn diploma na 7 jaar behaald. Nu op het hbo heb ik al mijn studiepunten tot nu toe behaald zónder herkansingen en heb ik zelfs de keuze gemaakt om volgend jaar naar de universiteit te gaan. WHAAT!! We moeten onszelf niet zo onderschatten. We kunnen meer dan we denken! Ik ga je blog volgen! Liefs

  Reply
  • Léonie May 16, 2015

   Wauw, wat een prestatie! Ook super vet dat je volgend jaar naar de universiteit gaat. Dit maakt inderdaad wel weer duidelijk dat we onszelf niet moeten onderschatten! We kunnen het wel! Leuke blog heb je, ik volg je.

   Reply
 8. Sanne May 15, 2015

  super goed, en je rijbewijs halen is zo leuk. ok de stress in het begin is niet zo leuk maar eens je het hebt gehaald. kan je inderdaad overal naar toe rijden.
  en goed dat je het bloggen vol houdt. gefeliciteerd met je 100 volgers.
  ik duim alvast voor je studie.

  Reply
  • Léonie May 16, 2015

   Dankjewel Sanne!

   Reply
 9. Iris | Todayslipstick May 15, 2015

  Je bent echt goed bezig met bloggen! Ik lees je blog met veel plezier.
  Liefs, Iris

  Reply
  • Léonie May 16, 2015

   Ah dankjewel, leuk om te horen Iris! x

   Reply
 10. alexa May 16, 2015

  wat een prachtig lijstje, ik heb dezelfde items wel erop staan. het is raar maar nu zo normaal voor mij haha

  Reply
  • Léonie May 16, 2015

   Voelt goed om zulke prestaties te hebben!

   Reply
 11. Sandra May 16, 2015

  Zo zie je maar, altijd in jezelf geloven. Leuk idee om hier een artikel over te schrijven. Je mag trots op jezelf zijn!

  Reply
  • Léonie May 16, 2015

   Lief, dankjewel Sandra! Het is inderdaad belangrijk om in jezelf te geloven!

   Reply
 12. Justine May 16, 2015

  Je mag zeker trots zijn op jezelf! Dit zijn prachtige mijlpalen! Goed zeg Ik vroeg me trouwens af.. waar studeerdeje communicatie? En wat doe je nu? :)

  Reply
  • Léonie May 16, 2015

   Lief, dankjewel Justine! Ik studeerde eerste Communicatie in Leiden! Nu studeer ik Digitale Media & Communicatie in Utrecht. Dat gaat meer over welke media je het best in kan zetten om je boodschap over te laten komen. Ik miste de creativiteit op mijn vorige opleiding. Nu maak ik ook echt websites, filmpjes, posters en dat soort dingen.

   Reply
 13. kim May 16, 2015

  Super goed allemaal van je, heb je toch allemaal even mooi geflikt! Ik ben momenteel bezig met het halen van mijn rijbewijs. 😀

  Reply
  • Léonie May 16, 2015

   Dankjewel Kim! Succes nog met het halen van je rijbewijs. You can do it!

   Reply
 14. Mariëlle May 16, 2015

  Dat is zeker om trots op te zijn! :) Ik heb met veel moeite mijn rijbewijs gehaald en ben er zo blij mee!!

  Reply
  • Léonie May 16, 2015

   Goed dat je toch je rijbewijs hebt gehaald! Jij mag ook zeker trots zijn op jezelf!

   Reply
 15. Laura May 16, 2015

  Goed bezig! X Laura http://www.mixtfashion.com

  Reply
  • Léonie May 16, 2015

   Dankjewel Laura!

   Reply
 16. Tamara May 16, 2015

  Wat een leuk artikel! Je mag best trots op jezelf zijn voor de dingen die je doet of hebt behaald!

  Reply
  • Léonie May 16, 2015

   Lief, dankjewel Tamara! :)

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *