Dingen die ik mis van vroeger

Opgroeien heeft zo zijn voor- en nadelen. Als iemand mij vraagt welke leeftijd ik voor altijd zou willen zijn, zeg ik 10. Die tijd dat je nog op de basisschool zat (geen huiswerk, jeej!), na school met je vriendjes en vriendinnetjes kon spelen tot je naar binnen werd geroepen voor het eten en verlanglijstjes maken omdat Sinterklaas weer in het land was! Vandaag deel ik de dingen die ik mis van vroeger, zoals de dingen die ik hierboven al heb genoemd. Benieuwd wat ik nog meer mis? Lees snel mee!


Partijtjes
‘Ik zeg nog niet wat we gaan doen maar je moet niet vergeten je zwemkleding mee te nemen’. Nou nou, wat zouden we gaan doen?!. Hoe leuk waren partijtjes vroeger! De Wicky’s en de goedkope cakejes (met slagroom) kwamen op tafel en de jarige job mocht uitgebreid alle cadeautjes openscheuren. En vervolgens vertrok je dan met een groep van ongeveer 15 drukke kindjes richting het plaatselijke zwembad. En de allerleukste partijtjes waren toch wel het discozwemmen. Lekker in het zwembad los gaan op de nieuwste hit van Jody Bernal.

Logeren
Ken je dat gevoel nog als je moeder dan eindelijk zei dat je vriendinnetje vanavond mocht blijven logeren? “Je mag blijven slapen! Wat gaan we doen? We kunnen de hele nacht met Barbie’s spelen en de hele avond K3 liedjes zingen!”. Ik vond zo’n matras op de grond in m’n kamer er altijd heel gezellig uitzien. Toch vond ik het leuker als vriendinnetjes bij mij bleven slapen want dan kon ik lekker in m’n eigen bedje blijven liggen. Bij deze wil ik nog even m’n excuses aanbieden aan mijn ouders voor al die nachten dat we ‘s avonds laat nog lagen te giechelen, sorry!

Buitenspelen
Vroeger was ik altijd op het speelpleintje bij ons in de straat te vinden. Schipper mag ik overvaren, tikkertje en verstoppertje waren mijn favoriete spelletjes. Om m’n vriendjes en vriendinnetjes op te halen klepperde ik een paar keer met hun brievenbus zodat ze wisten dat het tijd was om buiten te spelen! Ik ging pas naar binnen als mijn moeder mij riep om te eten of dat het tijd was om naar bed te gaan. Als ik naar het station loop loop ik weer langs dat pleintje en ik zie er nooit meer iemand spelen. Jammer dat kinderen tegenwoordig niet meer buitenspelen!

Verlanglijstjes maken
Sinterklaas is weer bijna in het land en ik weet nog heel goed hoe ik mij vroeger voelde rond deze tijd. Zodra het grote speelgoedboek van de Intertoys op de mat viel moest ik aan mijn verlanglijstje beginnen! Met duizenden stiften en pennen zat ik aan de eettafel alle leuke dingen te omcirkelen. And the struggle was real want ieder jaar waren er weer duizenden dingen die ik moest hebben! De nieuwste Barbie, de robothond of die hippe karaokeset. I needed it all!

MSN
Na de hele dag op school te hebben gezeten met al je vriendjes en vriendinnetjes konden we natuurlijk nog lang niet uitgepraat zijn. Nee, de gesprekken werden hoe dan ook voortgezet via MSN. Herkennen jullie het nog, de lyrics van de meest zoetsappige liefdesliedjes in je naam en het on- en offline gaan om de aandacht van je crush te trekken? Ik blijf de MSN-tijden toch een stuk chiller vinden dan Whatsapp. Op MSN kon je tenminste nog offline en was je gewoon tijdelijk niet bereikbaar.

Habbo
En wat natuurlijk ook niet kan ontbreken is Habbo. Ik was er serieus verslaafd aan. Zodra ik thuis kwam ging m’n laptop aan en startte ik MSN en Habbo op. Ik zou niet eens meer weten wát ik deed maar het was zo ontzettend leuk. Verkering met 6 jongens tegelijk, gewoon omdat het kon. Gister dacht ik weer, hee ik ga eventjes kijken hoe Habbo er tegenwoordig uitziet. Het is gewoon niet meer te herkennen en het is zo uitgestorven. De jeugd van tegenwoordig moest eens weten hoe leuk dat is!

Blackberry
Een Blackberry, volgens mij stond die wel bij iedereen op hun verlanglijst. In Duitsland was de Blackberry eigenlijk helemaal geen hype, bij mij op school liepen ze allemaal al meteen met de iPhone. Maar iedere keer als ik weer in Nederland was was ik jaloers op al die mensen met een BB. Ik moest er ook één hebben! Ik kan me de dag dat ik hem kreeg ook nog heel goed herinneren. Ik had me ‘ziek’ gemeld omdat ik wist dat het pakketje die dag binnen zou komen en had meteen mijn ping op Hyves gegooid. Mijn dag kon niet meer stuk. Tegenwoordig lopen we allemaal met een touchscreen rond maar kom op, niks overtreft die toetjes van een Blackberry!

Wat missen jullie van vroeger?

3 Comments

 1. Femke November 14, 2015

  Ojaaa een Blackberry, die heb ik ook nog gehad. En weetje, dat i s nog niet eens zo gek lang geleden hoor, ik denk een jaar of 8 dat ‘iedereen’ die had? MSN was ook geweldig. Ik moest erg lachen toen mijn neefje van 12 het afgelopen week erover had dat hij op school had gehoord van een programma wat een soort sms’en via de computer was. Toen ik hem vervolgens uitlegde dat dit een soort WhatsApp was, vond hij dit maar raar. Toen ik uitlegde dat we in het begin nog inbelde op internet via de telefoonlijn en je dan telefonisch niet bereikbaar was, snapte hij er helemaal niks meer van ;-)!

  Reply
 2. Lisa November 14, 2015

  Partijtjes en buitenspelen mis ik wel een beetje ja.. Heb ik mooie herinneringen aan!

  Reply
 3. Daphne November 18, 2015

  Aaah ja dat logeren, ik mis het zo! Ik mis vooral het zorgeloze leventje; inderdaad buitenspelen en dan ‘s avonds niets meer aan school hoeven te doen, tv kijken tot je het zat was en gewoon in het weekend rustig aandoen ipv werken haha!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *