Mijn derde jaar van het HBO

Helaas, de zomervakantie is inmiddels afgelopen (voelt heel gek, aangezien het lijkt alsof Nederland de laatste dagen veranderd is in een subtropisch paradijs) en ik zit momenteel alweer in mijn tweede week van het nieuwe schooljaar. En dat is weer flink wennen. Ik heb in de zomervakantie wel vaak gewerkt dus die wekker was ik wel gewend, maar dat reizen naar Utrecht heb ik absoluut niet gemist. Zoals vele van jullie wel weten studeer ik in Utrecht, maar woon ik daar niet. Ik moet iedere dag zo’n anderhalf uur heen en anderhalf uur terug. Als het OV een beetje mee zit dan. Ik heb in deze eerste twee weken van het schooljaar alweer zo veel gedoe gehad met vertragingen, defecte treinen en overvolle treinen tijdens de spitsuren. Maar dit terzijde; ik zit nu in mijn derde jaar van het HBO! Een onwijs spannend jaar. Waarom? Dat ga ik je vertellen.


Het derde jaar is vaak het jaar dat je een minor gaat volgen en stage moet lopen. Bij mij zit dat ietsjes anders. Dit jaar moest ik twee vakken kiezen, die ik het eerste half jaar ga volgen. Ik heb gekozen voor E-Business & Marketing en Content Creator. Bij E-Business & Marketing moeten we een eigen product verzinnen, daar een businessplan voor schrijven en uiteindelijk ook een marketingplan. Heel leerzaam maar net even iets minder spannend dan Content Creator. Met de hele klas zijn wij een redactie van een talkshow. Een talkshow die ook echt uitgezonden gaat worden online (en waarschijnlijk ook op een regionale zender). We hebben ons onderverdeeld in verschillende deelredacties en behandelen allemaal een eigen onderwerp. En ik en mijn groepje hebben gekozen om een soort Spuiten & Slikken afleveringen/filmpjes te maken! Misschien is presentatrice wel mijn nieuwe roeping geworden, haha. Ik heb er in ieder geval heel erg veel zin in en zal het allemaal met jullie delen.

Het laatste half jaar moet ik stage gaan lopen. Ik ben al flink aan het rond zoeken want ik wil echt een hele leuke stageplek. Momenteel ben ik volgens mij de enige met 2 anderen uit mijn klas van vorig jaar die nu geen stage loopt. Iedereen heeft ervoor gekozen om het eerste half jaar stage te lopen. Toch heb ik het gevoel dat ik een goede beslissing heb genomen om het tweede half jaar stage te lopen. Alles wat ik nu leer, bij deze twee vakken, kan ik ook weer meenemen naar mijn stageplek. Aangezien ik echt iets met marketing of het TV wereldje wil doen, helpen deze vakken mij enorm. Maar toch vind ik het onwijs spannend om alles wat ik geleerd heb toe te passen op een hele andere locatie, voor een echt bedrijf. En zonder klasgenoten! Heb jij al stage gelopen? Dan ben ik heel benieuwd naar jouw verhalen.

Hoe bevalt jouw school/werk leventje na de zomervakantie?

7 Comments

 1. Joyce September 15, 2016

  Ik ben sinds vorige week weer bezig met normale lessen na een jaar stage/minoren en het bevalt me tot nu toe niet echt, haha. Heb het niet gemist om lange dagen te moeten luisteren en dan na school nog superveel te moeten doen. Maar ach, het is nog een jaartje en dan ben ik als het goed is klaar. Heb je al een beetje een idee waar je marketing of TV-gerelateerde stages kan/wil doen? Ik heb het op mijn stage gelukkig heel leuk gehad en veel geleerd. Hopelijk vind jij ook iets leuks!

  Reply
  • Léonie September 17, 2016

   Ah spannend, zo’n laatste jaartje! Ja, ik hou mediastages.nl heel goed in de gaten en kom wel vaak uit bij het Mediapark of een tijdschrift. Onwijs leuk! Heel veel succes!

   Reply
 2. Maaike September 15, 2016

  Ik moet heel erg wennen! Vorig jaar had ik super veel vrije tijd naast mijn minor en nu heb ik het weer heel erg druk met school + ik heb twee bijbaantjes en momenteel zelfs drie want bij een bijbaan ben ik aan het uitwerken en bij de andere ben ik aan het inwerken, want ik ga wisselen van baan haha. Dus het is vooral nog erg wennen aan dit drukke schema!

  Reply
  • Léonie September 17, 2016

   Dat klinkt wel als een drukke periode ja! Succes! You can do it, girl.

   Reply
 3. Charlotte September 16, 2016

  Leuk stukje! Het lijkt me ook weer wennen om na je vakantie weer volop te reizen en studeren. Heel veel succes dit 3e jaar, gaat je lukken!

  Reply
  • Léonie September 17, 2016

   Dankjewel Charlotte! 🙂

   Reply
 4. Naomi September 22, 2016

  Oh wauw, dat klinkt zo leuk! School in België is toch een groot stuk anders dus ik had niet altijd even veel keuze als het ging over extra vakken en mijn richting was, jammer genoeg, vrij theoretisch. Wel jammer dat je in die korte periode alweer met zoveel vertragingen enzo te maken had, bleh!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *