Waarom ik in een studentenstad wil wonen

Ik moet zeggen dat ik hier prima in het huis van m’n ouders woon, maar toch kriebelt er iets als ik in Leiden ben. Het gevoel dat ik er graag in zou willen wonen. Ik ben opgegroeid in een dorp waar bijna iedereen elkaar kent. Maar toen ik naar Zweden en Duitsland verhuisde merkte ik dat ik toch meer een stadsmeisje ben. Veel winkels, veel restaurantjes en de gezelligheid spreekt mij gewoon een stuk meer aan. Zo ga ik bijna nooit naar het ‘centrum’ van mijn dorp omdat er niet veel te beleven is. Ik denk dat een studentenstad echt iets voor mij is.


En laat ik dan maar meteen met de deur in huis vallen; ik denk dat een studentenhuis niks voor mij is. Ik ben in een aantal studentenhuizen geweest en moet zeggen dat ik mij niet op mijn plek voelde. Het idee dat je in elkaars viezigheid zit en iedereen alles maar laat slingeren. Ik zou dan liever met iemand samenwonen waarmee ik op één lijn zit qua schoonmaken. Nooit gezeik over vieze borden, rondslingerende bierdopjes of onuitgeruimde vaatwassers. Of natuurlijk superluxe een studio voor jezelf, dat zie ik ook wel zitten. Maar mijn portemonnee jammer genoeg niet.

Stappen
Als je in een stad woont ga je veel sneller drankjes doen of stappen met vrienden. Ik moet momenteel altijd van ‘ver’ komen dus zeg ik vaker nee tegen gezelligheid. Ik moet ook eerder weg omdat ik rekening moet houden met bussen of treinen die vanaf een bepaalde tijd niet meer rijden. Balen!

Shoppen
Zelf merk ik ook dat ik bijna nooit echt ga winkelen. Ik pak nu sneller mijn laptop om even online te shoppen inplaats van dat ik naar de stad ga. En dat vind ik eigenlijk wel jammer. Ik vind het fijner om een kledingstuk vast te kunnen pakken en het meteen aan te kunnen proberen.

De markt
Ik zou dolgraag zaterdagochtend wakker willen worden en meteen een rondje over de markt willen doen. Dan koop ik de allerlekkerste aioli en iedere week verse bloemen voor in m’n huisje. Ja, ik zie het al helemaal zitten. Nu kom ik eigenlijk nooit op de markt maar stiekem snap ik wel dat mensen er graag komen. Als ik al die lekkere hapjes zie snap ik het al helemaal.

Werk
Niet dat ik een baan heb, maar het lijkt mij wel een stuk makkelijker om in de buurt van je werk te wonen. Hoe chill dat je naar je werk kunt fietsen, inplaats van te treinen of te bussen. Als je in de stad woont heb je ook meer keuze. Een stad heeft ongekend veel kroegjes, winkels en restaurantjes. Ideaal voor de perfecte bijbaan dus!

Studentenleven
Ik ben er ook van overtuigd dat je meer van je studententijd kan genieten als je ook daadwerkelijk in een studentenstad woont. Wij studenten zijn lui. Wij willen na het stappen meteen ons bed inrollen. Wij willen niet rekening houden met de bustijden en vroegtijdig naar huis gaan.

Zouden jullie in een studentenstad willen wonen?

14 Comments

 1. thebeautyblognl September 2, 2015

  Leuk! Ik wil echt graag in Amsterdam wonen… hihi

  Reply
 2. Daphne September 2, 2015

  Supertof! Ik zou ook graag wel in zo’n stad willen wonen. Helaas ben ik alweer bijna klaar met mijn studie, maar soms baal ik best dat ik vanaf het eerste jaar niet gewoon de stap heb gezet om ergens anders te wonen. Dat had mijn studententijd veel leuker gemaakt!

  Reply
 3. Femke September 2, 2015

  Ik snap je helemaal.. Ik ben dan wel geen student meer maar woon wel in een studentenstad.. Breda namelijk ;-)! Toen ik nog studeerde was dit ontzettend fijn want ik woon hier dus al heel mijn leven. Alles is lekker dichtbij en goed te doen met de fiets! Ik moet wel zeggen: ik woonde altijd thuis omdat ik gewoon overal dicht bij woonde.. De markt heb ik dan ook pas ontdekt toen ik begon met werken haha.. Ook winkel ik toch nog genoeg online, omdat ik vaak geen zin (of tijd) heb om ‘even de stad in te gaan’, zeker niet na een lange dag werken en de winkels dan nog een halfuur open zijn!

  Reply
 4. Sanae September 2, 2015

  ik woon er al in, altijd al gedaan. Kan me overigens wel voorstellen waarom je dat zou willen.

  Reply
 5. Lilussh September 2, 2015

  Er is echt niets leuker dan Rotterdam. Je kan hier stappen en er is voor iedereen iets. Dus als je van een bepaalde muziekstijl, deephouse, urban, voor iedereen is er iets. Winkelen kan je hier ook heel goed. Veel mensen die niet in Rotterdam wonen zeggen vaak dat je hier niet goed kan winkelen omdat er alleen hele ”basic” winkels zijn als h&m, zara, bershka etc,. Maar dat komt omdat mensen die buiten Rotterdam wonen de kleinere zijstraatjes niet kennen want er zijn zoveel leuke aparte winkeltjes. Vroeger moest je naar Amsterdam voor urban outfitter en forever21 maar nu heeft Rotterdam dat ook. De markt hier is ook heel gezellig en goedkoop, vooral voor studenten heel makkelijk. Ook zijn de huurprijzen veeeel goedkoper dan in Leiden. Ik raad het je zeker aan!

  Reply
 6. Tea September 2, 2015

  Wonen in een studentenstad is zoooo fijn, vooral omdat iedereen van je studie en evt vereniging er zit, dus je kan lekker makkelijk veel afspreken! En al zijn studentenhuizen lang niet altijd even schoon en breek ik tien keer per week m’n nek over andermands z’n spullen heeft het wel zo z’n charmes.

  Reply
 7. Valerie September 2, 2015

  Ah, ja ik snap je helemaal! Ik woon zelf in een studentenstad en het is de beste keuze die ik ooit heb gemaakt! 🙂

  Reply
 8. Bente September 2, 2015

  Toen ik ging studeren ben ik ook zo snel mogelijk naar Amsterdam verhuist (niet omdat het niet gezellig bij mijn ouders was, of omdat het te ver weg was van Amsterdam, mijn ouders wonen namelijk vlakbij Amsterdam) maar precies om de redenen die jij hier boven opnoemt. Ik zou zeggen: gewoon doen! Op zoek naar een kamer en genieten van het studentenleven 🙂

  Reply
 9. Brittany September 2, 2015

  Ik snap je helemaal. Ik ben zo ontzettend blij dat ik gewoon in een stad woon en niet in een dorp. Ik zou mij echt dood vervelen haha.

  Reply
 10. evelien September 2, 2015

  Oh wat lijkt mij dat ook heerlijk! Ik zou het liefst in Utrecht, leiden, breda of Amsterdam willen wonen.

  Liefs! Evelien

  Reply
 11. Suzanne September 3, 2015

  Shoppen! Haha. Ik ben helemaal niet zo van het uitgaan, ik als een van de weinigen misschien. Het trekt mij dus ook echt niet

  Reply
 12. Dina September 3, 2015

  Ooooh in een studentenhuis wonen, dat lijkt mij ook echt helemaal niets. Ik had vroeger wel vrienden die in studentenhuizen woonden, maar het leek me voor mijzelf niet zo geweldig. Hoewel ik wel denk dat het ongelooflijk gezellig kan zijn!

  Reply
 13. Anna September 3, 2015

  Helemaal met je eens! Ik zou ook echt super graag ik een grote stad willen wonen, maar aan de andere kant voel ik me daar nooit veilig.. Dilemma’s haha!

  Reply
 14. irene September 8, 2015

  Ik wil ook op kamers haha, ik twijfel zo erg haha nu ik dit lees wil ik weer!!

  Liefs Irene

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *