Life as a short girl

IMG_9302kopieMet mijn 1.64 m kan ik zeker zeggen dat ik niet tot de ‘tall girl group’ behoor. Mijn vriend noemt ze zelfs een dwerg en om heel eerlijk te zijn voel ik me dat soms ook wel. Maar is het erg om klein te zijn? Nee! Ik vind het leven als klein meisje eigenlijk meer dan prettig. Ik heb een tijd gehad dat ik er een hekel aan had. Ik moest en zou langer worden! Inmiddels heb ik het geaccepteerd en beschrijf ik nu mijn leven als ‘short girl’. Benieuwd?


♥ Je kan hogen hakken dragen
Niet dat ik dit veel doe ofzo, maar het is zeker wel een voordeel! Jongens hoeven niet omhoog te kijken als je tegen ze praat. Met die hakken zit je eigenlijk precies op de juiste hoogte. Soms, als ik geen hakken aan heb, moet ik omhoog praten tegen mensen. Ja, het klinkt echt bizar maar het is wel zo. Vooral als ik ga stappen en ik ben met iemand die langer is. Ik sta dan serieus op mijn tenen om in hun oor te blèren dat ik het naar mijn zin heb. Met hakken gaat dat toch een stuk makkelijker.

♥ ‘Mag ik je ID zien?’
Oké, soms kan ik me hieraan irriteren omdat mensen me toch vaak jonger schatten vanwege mijn lengte. Maar aan de andere kant is het ook zeker een groot compliment. Goed voor die egoboost. Nu moet ik wel zeggen dat ik het soms een gek idee vind dat mensen mijn ID vragen terwijl ik over een maand gewoon 20 word.

♥ Grote kans dat je vooraan staat bij je favoriete concert
Tijdens een concert of op een festival worden kleine meisjes toch vaker voor gelaten. Mensen hebben door dat je niks kunt zien en vinden het op de een of andere manier zielig. Ik heb al heel vaak gehad dat ik een paar stappen naar voren mocht, en dat zonder te vragen! Hee, I’m not complaining. Op een festival merk ik wel dat ik nooit de DJs kan zien. Als mensen vragen of me ik me hieraan irriteer kan ik niks anders zeggen dan ‘ik ben niet anders gewend’. Ik heb de wereld altijd zo gezien dus wat mij betreft hoef ik ook geen extra moeite te doen om een DJ te zien. Tenzij ik wil fangirlen natuurlijk.

♥ Je bent nooit langer dan de man
Dit kunnen we lekker kort houden. Mannen zijn eigenlijk altijd wel langer en wie houdt er nou niet van lange mannen?

♥ ‘Zo schattig’
Is dit irritant of leuk? Ik heb gemengde gevoelens. Het kan heel erg in je voordeel werken en je hebt sneller iets voor elkaar. Maar aan de andere kant is het echt een woord om een meisje van 8 mee te omschrijven. Ik hoor het eigenlijk te vaak. ‘Wow, zo schattig dat je zo klein bent. Hoe is jouw uitzicht? De wereld is zo anders vanaf hier’. I know!

♥ Kleine ruimtes zijn geen probleem
Lang in de auto of in het vliegtuig met no beenruimte zitten? Geen probleem! Ik kan mijn benen altijd kwijt en mijn benen zullen dan ook nooit in mijn nek zitten. Het is niet dat dit mijn voorkeur heeft hoor. Het liefst strek ik mijn korte beentjes, net als jullie lange mensen.

Als je kon kiezen, zou je dan liever lang of klein zijn?

 

 

39 Comments

 1. Lilia | NAPPY HAIRZ May 17, 2015

  Haha als een petite girl is dit zooo herkenbaar voor mij! Al vind ik t bij concerten ook juist kut dat ik klein ben, omdat, ondanks dat ik vooraan sta, soms niks kan zien door de boxen die aan het begin van de stage staan, haha. xo

  Reply
  • Léonie May 17, 2015

   Haha ohja, dat probleem heb je natuurlijk ook nog! Dat is inderdaad niet ideaal.

   Reply
 2. Iris | Todayslipstick May 17, 2015

  Zelf ben ik ook niet zo groot, 1,66 en ik vind het wel prima! Mijn vriend is ook niet heel groot dus dat komt goed uit!
  Liefs, Iris

  Reply
  • Léonie May 17, 2015

   Ja, ik vind het ook een prima lengte! Mijn vriend is ook niet extreem lang dus wat mij betreft hoef ik ook niet veel langer te zijn. Past perfect bij elkaar zo, haha.

   Reply
 3. Denise May 17, 2015

  Haha wat een heerlijk artikel! Ik ben zelf 1.71 m, niet groot en ook niet klein!

  Reply
  • Léonie May 17, 2015

   Aah, vroeger wou ik altijd rond de 1.70 m zijn! Ik vond dat altijd zo’n mooie lengte. Dankjewel Denise!

   Reply
 4. Laura May 17, 2015

  haha heel herkenbaar lijstje! Ik ben zelf 1.63, best wel klein dus

  Reply
  • Léonie May 17, 2015

   Ja, we’re not short, we’re funsized! :)

   Reply
 5. Joyce May 17, 2015

  Wat een leuk artikel! Ik heb er niet zo heel veel last van, ondanks dat ik maar een paar centimeter groter ben, hihi.

  Reply
  • Léonie May 17, 2015

   Dankje Joyce! Ja, vriendinnen van mij die net iets groter zijn zeggen ook dat ze er niet zo’n last van hebben. Best gek!

   Reply
 6. Vera May 17, 2015

  haha wauw zo herkenbaar dit! Ik ben zelf 1.65, helaas nog nooit vooraan gestaan bij een concert haha.

  Reply
  • Léonie May 17, 2015

   Haha aah, moet je een keer proberen! Vind het altijd zo lullig als lange mensen dan zien dat je achter hun staat maar helemaal niks doen. Tuurlijk, iedereen wilt vooraan staan maar als zij net één plekje achter mij staan kunnen zij het ook prima zien!

   Reply
 7. alexa May 17, 2015

  Inderdaad je bent altijd schattig en ik haat het om schattig te zijn, ik moet ook nog heel vaak mijn legitimatie laten zien, al zie ik er ook niet heel oud uit maar denk idd ook dat het met lengte te maken heeft. Ik vind het chil dat je kleiner bent als de man. 1. kan ik hakken aan en 2. wil ik graag een langere man! Win-win.

  Reply
  • Léonie May 17, 2015

   Hahaha, de win-win is zo waar! Gelukkig is mijn vriend nog steeds langer als ik hakken aan heb. Ik heb het helemaal goed getroffen! En i feel you, ik haat het ook om schattig te zijn.

   Reply
 8. Jennifer | JenniferZ May 17, 2015

  Leuk artikel! Zelf ben ik lang en zou ik echt niks anders willen dat wat kleiner zijn, scheelt voor mijn gevoel heel veel!

  Reply
  • Léonie May 17, 2015

   Dankje Jennifer! Ja, ik hoor van veel meiden dat ze wat kleiner willen zijn maar ik vind lange meiden zo mooi!

   Reply
 9. Aurélie - lovelifelovefashion May 17, 2015

  Goed dat je het aanvaard heb! Er is nu eenmaal niet veel aan te doen xD En klein zijn heeft ook tal van voordelen. Met mijn 1m66 heb ‘k dat zelf al voldoende aan de lijve ondervonden 😀

  x Aurélie

  Reply
  • Léonie May 17, 2015

   Het heeft zeker voordelen! Klein zijn is dus helemaal niet zo erg inderdaad. :)

   Reply
 10. Jerka May 17, 2015

  Ik ben zelf 1.56m en begrijp dit artikel helemaal haha, heel leuk geschreven! Vroeger vond ik het verschrikkelijk om klein te zijn, maar ik ben het nu zo gewoon dat ik er totaal geen probleem meer mee heb.

  Reply
  • Léonie May 17, 2015

   Ja, jij zal het dan waarschijnlijk nog meer herkennen! Fijn dat je er geen problemen meer mee hebt. Ik heb dat gelukkig ook niet meer!

   Reply
 11. Céline May 17, 2015

  Ik ben ook (maar) 1.64 en vind het soms best irritant, ookal heb ik er de laatste jaren wel mee om leren gaan. Het is inderdaad heel fijn dat ik lekker op hakken kan lopen zonder meteen een enorme toren te zijn temidden van een groep mensen.

  Reply
  • Léonie May 17, 2015

   Ja, ik snap je helemaal. Die opmerkingen vind ik af en toe nog heel irritant en dan vind ik het ook meteen weer jammer dat ik zo klein ben. Maar ach, zo zijn we nou eenmaal!

   Reply
 12. Dina May 17, 2015

  Oeh ik ben ook echt een mini (1.58m), maar ik naar mijn ID-kaart is nog nooit gevraagd eigenlijk.

  Reply
 13. Sanne May 17, 2015

  zo herkenbaar, ik ben 1.63 groot en vroeger voelde ik mij ook klein. En het heeft zo zijn voordelen. In de bus/ trein als eerste zitten terwijl je achteraan schuift. Je id vragen , heeft eerder met je genen te maken.

  Reply
 14. Hannah May 17, 2015

  Als klein meisje van 1.57 m ben ik het hier heeeeelemaal mee eens!

  Reply
 15. Dascha May 17, 2015

  Haha heel herkenbaar inderdaad Ik ben 1.60m. Ook petit dus 😛

  xoxo
  http://www.its-dash.com

  Reply
 16. Lisa May 17, 2015

  Ik ben 1,59 haha! Heel leuk en herkenbaar artikel.

  Reply
 17. Anouk May 18, 2015

  Oeh hier herken ik dan weer niks van met mijn 1.78 lengte haha. Jouw voordelen zijn eerder mijn problemen (hakken aan, broeken die te kort zijn en kleine mannen).

  Reply
 18. Judith May 18, 2015

  Ik ben precies even ‘lang” en herken het heel goed, haha! XO

  Reply
 19. Bente May 18, 2015

  Ik vind mijn 1.67 helemaal prima! :) Niet groot, niet klein (hoewel ik wel vrij klein ben vergeleken mijn vriend, maar dat vind ik juist fijn!:))

  Reply
 20. Bettie May 18, 2015

  Dat met festivals is inderdaad een beetje lastig. Helaas heb ik niet vaak meegemaakt dat ik voor mocht staan. Ik zag ook eigenlijk nooit wat bij festivals. Best wel jammer soms

  Reply
 21. Eva May 18, 2015

  Ik ben 1,65 dus ongeveer even lang als jij :) IK vind het geen verkeerde lengte en ik erger me er ook niet aan dat een aantal van mijn vriendinnen mooi lange benen hebben enz 😉 Dat van je ID laten zien is wel echt herkenbaar haha!

  Reply
 22. kim May 19, 2015

  Hahah leuk om het eens zo te bekijken! Ik ben best lang (1,79m) en ben met hakken gelukkig nog net korter dan mijn vriend. Maar had met uitgaan vroeger inderdaad wel snel dat ik langer was dan een jongen, niet leuk!

  Reply
 23. Anouk May 19, 2015

  Haha ZO herkenbaar.. Ik ben 1.56m, dus ook erg klein. Maar ik ben er helemaal tevreden mee hoor haha. X

  Reply
 24. Veerle May 20, 2015

  Heel herkenbaar! Behalve het ID-gebeuren want ik heb een iets andere leeftijd dan jij. :’) Ik ben rond de 1.60 en zou wel liever tien centimeter groter zijn maar ik klaag zeker niet. Er zitten ook genoeg voordelen aan het klein zijn!

  Reply
 25. Chinouk May 23, 2015

  Haha, héél herkenbaar. Ik ben een centimeter korter en mijn vriend noemt me altijd ‘kleine’. Ik werk in een winkel en ik moet regelmatig in de schappen klimmen om een product te pakken, je kunt je de reacties van klanten wel voorstellen. Maar, ik vind mijn lengte fijn. Rokjes vallen vaak wat minder kort, wat ik prettig vind, hakken dragen kan altijd en dan nog ben ik niet even lang als mijn vriend (met z’n 1.90m)!

  Reply
 26. Wies | Nature of Happiness May 25, 2015

  Zelf ben ik al helemaal klein, namelijk 1.55m. Aan de ene kant vind ik het niet erg, maar aan de andere kant zou ik wel wat langer willen zijn. Vooral omdat ik inderdaad ook vaak schattig word genoemd. Ik heb dan het gevoel dat ik iedereens kleine zusje ben haha, terwijl ik gewoon rond dezelfde leeftijd ben. Hakken dragen is dan wel weer erg leuk! Zo voel ik me toch wat volwassener. Ik moet maar accepteren dat ik zo klein ben, en dat ik nooit groter zal worden haha..

  Reply
 27. Cynthia May 25, 2015

  Hahaha, mijn vriend noemt mij zelfs dwerg en ik ben 1.70 m ongeveer (hij is zelf dan wel weer 1.92 m). Verder zijn alle puntjes voor mij ook herkenbaar!

  Reply
 28. lotte May 26, 2015

  Zo herkenbaar! Ook al ben ik 1.68, ik word altijd gezien als het kleine meisje. Het is idd wel handig bij concerten, mij laten ze ook sneller voor :)

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *