De grootste, herkenbare festival irritaties

Waar ik echt van kan genieten is een warme zomerse dag met fijne muziek en een heerlijk drankje in mijn handen. Het is dus ook geen geheim dat ik gek ben op een goed festival. Deze zomer heb ik er nog niet heel veel bezocht maar voor volgende week zaterdag staat er weer een op de planning: Amsterdam Live on Stage. Afgelopen weekend was ik te vinden op Buiten Westen en toen herinnerde ik mij er weer aan dat er toch wat irritatiepuntjes zijn op zo’n festival. Benieuwd wat de grootste, herkenbare festival irritaties zijn?


So expensive
Een festivalkaartje is zeker al niet goedkoop, maar daar houdt het helaas niet op. Die muntjes, jeetjemina. Die worden ook maar iedere keer duurder. Zo betaalde ik voor 20 puntjes €56. Als je dan een drankje wilt bestellen merk je niet echt hoeveel je uiteindelijk neer legt voor een biertje of een Jillz. Op één dag ben je al snel €100 kwijt.

Lange rijen
En dan hebben we het nog niet eens over de rij voor muntjes gehad. Vaak zijn er maar een paar plekken op het hele terrein waar je muntjes kunt halen en dat betekent dat je uiteindelijk mega lang in de rij staat. Er wordt natuurlijk ook gigantisch veel voorgedrongen maar ik, als klein meisje, durf dan niks te zeggen dat die super gespierde jongens.

Té harde muziek
Tuurlijk, je gaat naar een festival omdat je de muziek fijn vindt. Toch kan de muziek toch net even iets té hard staan, waardoor je er bijna niet meer van kan genieten. Gelukkig hebben ze daar nu een hele goede oplossing voor. Ik zie steeds vaker dat je op het festival zelf oordoppen kunt kopen. Ontzettend handig als je er halverwege toch achter komt dat je liever je oren wilt beschermen.

Vettig eten
Ik moet zeggen dat het eten op een festival met de jaren wel een stuk beter is geworden. Waar je vroeger alleen patat en een hamburger konbestellen, kan je tegenwoordig ook gyros, pizza en zelfs biefstuk halen (lees: op Buiten Westen hadden ze gewoon een Loetje kraam!). Maar toch blijft het allemaal vette hap. Geef mij maar een lekker stukje kip!

Plak schoenen
En tip voor iedereen: trek nooit je mooiste schoenen aan! Er wordt zo veel op de grond gegooid dat je schoenen écht niet schoon blijven. Patat, alcohol en schoenen gaan niet zo goed samen. Gelukkig kan je ze 9 van de 10 keer wel weer goed schoon krijgen maar ik heb ook een paar keer gehad dat ik toch afscheid moest nemen van mijn schoenen. RIP.

Maar gelukkig heeft een festival genoeg positieve en leuke dingen die het allemaal helemaal goed maken. Ik ben en blijf een festivalbezoeker.

Herkennen jullie deze irritaties?

14 Comments

 1. Simone July 21, 2015

  Ik irriteer me eigenlijk maar aan weinig dingen. Het is maar waar je je aandacht aan besteed. Ja, het is duur. Maar daar krijg je ook een ontzettend leuke dag voor terug! En lange rijen heb ik eigenlijk bij weinig festivals.

  Reply
 2. Sanae July 21, 2015

  Ik ga never naar festivals haha, maar kan de irritaties wel begrijpen.

  Reply
 3. Dionne July 21, 2015

  Haha! Heel herkenbaar, vooral soms dat eten.. Bah!

  Reply
 4. Sandra July 21, 2015

  Eigenlijk probeer ik altijd zo veel mogelijk te genieten en dit soort dingen voor lief te nemen. Ik draag sowieso altijd oordoppen op een festival, maar dat vind ik eigenlijk helemaal niet zo vervelend. Wel neem ik altijd zelf eten mee omdat ik bijna niks mag eten qua eten dat er verkocht wordt, dus de lange rijen en het geld daar heb ik niet zo’n last van haha.

  Reply
 5. Denise July 21, 2015

  Heeeel herkenbaar, maar Buiten Westen was zó leuk

  Reply
 6. irene July 21, 2015

  Haha, heel leuk om te lezen dit.. Heel herkenbaar!!

  Reply
 7. Dina July 21, 2015

  Bleeeeh de plakschoenen, dat vind ik zelf altijd heel erg stom inderdaad.

  Reply
 8. Femke July 21, 2015

  Ik ben niet echt een festivalganger, maar de keren dat ik wel een groot feest bezoek herken ik mij in alles haha!

  Reply
 9. Rebecca July 21, 2015

  Ah ja! Die ellendig lange rij voor muntjes.. Sowieso muntjes.. ik hou ALTIJD over en dat is zó zonde van mijn geld.
  Wat ik ook mega irritant vind zijn die vieze dixi wc’s … Ik snap er niks van want op Pacha waren er hokjes en die zagen er prima verzorgt uit.. WAAROM die dixi dingen!? Ik betaal veel voor entree en dan moet ik op een bouwvakkers wc .. Bleh..

  Reply
 10. Moniek July 21, 2015

  Ah heel herkenbaar! Beeh plakschoenen vind ik altijd zo’n naar gevoel!

  Reply
 11. Kim July 21, 2015

  Ik ben helaas niet van de festivals maar daarom kan ik me denk heel goed vinden in deze frustraties.

  Liefs, Kim

  Reply
 12. Suzanne July 22, 2015

  Heel herkenbaar! Leuk geschreven Sandra.

  Reply
 13. Gina July 25, 2015

  Ja zeker herkenbaar! De muntjes zijn inderdaad erg prijzig, maar ook het voedsel is altijd zo ontzettend duur. Zo betaalde ik laatst gewoon 6 euro (van munten naar geld omgerekend) voor een gewone hamburger! Daar heb je bijna 2 hamburger pakketten voor bij de Jumbo, haha

  Reply
 14. Faye August 6, 2015

  Heel herkenbaar haha … de prijzen zijn ook altijd heel hoog voor een kaartje en die lange rijen! Echt heel jammer!

  xoxo Faye van ByFaye.nl

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *