Bloggen is dé leukste hobby

IMG_9339kopieBloggen is de leukste hobby, dat meen ik serieus. Ik heb al vaker een hobby geprobeerd te zoeken maar om eerlijk te zijn was er nooit iets waarvan ik dacht ‘ja, dat is nou écht leuk!’. Gelukkig heb ik nu eindelijk wel iets gevonden waar ik al mijn plezier uithaal. Ik heb ook nog eens een oude hobby op kunnen pakken door het bloggen. Ik denk dat veel bloggers zich hier in zullen herkennen! Waarom bloggen de leukste hobby is? Je leest het hier!


♥ Ik vind het leuk om te schrijven. Dan bedoel ik niet in mijn dagboek want het leukste is eigenlijk nog wel dat andere mensen mijn stukjes lezen. Als ik in een dagboek zou schrijven ben ik de enige die het ooit zal lezen. Hoe leuk is het dat ik over een paar jaar mijn oude artikelen terug kan lezen? Ik weet niet hoe lang ik nog blijf bloggen – ik hoop heel lang – maar ik kan nu al niet wachten tot ik mijn blog aan m’n kinderen kan laten zien. Als een soort fotoboek, maar dan modern.

♥ Je hebt een eigen stukje internet. Ik weet nog wel toen ik voor het eerst het internet ontdekte. Het was groot, onoverzichtelijk en ik snapte er geen reet van. En kijk waar ik nu ben! Ik heb m’n eigen stukje op dit grote world wide web! Via Google Analytics kan je ook zien waar je bezoekers vandaan komen en ik moet zeggen dat dat echt goed is voor mijn topografie! Wie had ooit gedacht dat je lezers zou hebben in dat ene kleine dorpje in Nederland?

♥ Bloggen is een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen. De meeste mensen die ik in het echt ken zullen gek worden van al mijn verhalen over foto’s, lay-outs en tags. Gelukkig zijn er genoeg andere leuke bloggers die deze onderwerpen wel snappen. En ze zijn ook nog eens overal te vinden! Twitter, Facebook EN Instagram. Best gek dat we zoveel met elkaar delen terwijl we elkaar niet eens ‘echt’ kennen.

♥ Ik blog nu eigenlijk een half jaartje en ik vind het nog steeds even leuk. Misschien wel leuker! In het begin las bijna niemand mijn artikelen en was er weinig tot geen interactie. Ik vind het zo leuk om te zien dat mensen reageren en hoe gezellig iedereen met elkaar om gaat. Wat een fijn wereldje!

♥Ik kan eindelijk mijn andere passies combineren. Ik ben mijn hele leven al heel technisch. Als er een probleem was met een telefoon of de tv was ik de eerste die geroepen werd. Ik kon alles oplossen en vond het nog leuk ook. Het was dus ook vrij snel duidelijk dat ik hier iets mee moest doen. Bloggen is dus helemaal iets voor mij! Ik ben vaak met m’n computer en telefoon bezig maar ook met m’n camera.

♥ Ik heb een oude hobby weer op kunnen pakken. Op m’n 16e kreeg ik een spiegelreflexcamera en was uren in de weer met dat apparaat. Toen ik weer naar Nederland verhuisde deed ik er niet zo veel meer mee. Super zonde natuurlijk. Nu gebruik ik hem weer genoeg! Het is ook nog eens fijn om verbetering te zien in je foto’s!

♥ Van je hobby je werk maken, dat is mijn grootste wens. Tuurlijk, deze wens hebben heel veel meiden maar als je ergens je best voor doet is het toch mogelijk? Ik had in ieder geval nooit gedacht dat het zó snel zou gaan en ben er elke dag weer dankbaar voor. Dit begon gewoon als spontaan idee tijdens de kerstvakantie omdat ik gek werd van al die vrije tijd en ik inmiddels heel Netflix al had gezien!

♥Vervelen? Als blogger kan je je niet vervelen. Er is altijd wat te doen. Andere blogs lezen, foto’s maken, spam verwijderen, reacties beantwoorden. Ik verveel me echt nooit meer, haha. Ik merk zelfs dat ik op vrije dagen meer bezig ben met m’n blog dan met school, oeps. Als je eenmaal begint is het gewoon ontzettend moeilijk om weer te stoppen.

♥ Na wat moed verzamelen had ik een heel persoonlijk artikel online gezet. Is dit nou wel de beste manier om dit aan te pakken? Gelukkig kreeg ik veel reacties van lieve meiden die zichzelf hier helemaal in herkende. Zo fijn om dan te lezen dat je niet de enige bent als je ergens mee zit. Ik zie het dus echt als een virtueel dagboek.

♥ Het is ook nog eens een hobby waardoor je blijft groeien. Het gaat allemaal heel geleidelijk maar als je kijkt naar je eerste foto’s en eerste artikelen zie je wel degelijk verschil! Je ontwikkelt een eigen stijl en stopt je eigen persoonlijkheid in je artikelen. Ik ben dus ook heel benieuwd hoe mijn blog er over een paar jaar uitziet!

Bloggen is echt dé leukste hobby. Ik ben zo blij dat ik me verveelde tijdens de kerstvakantie, anders had ik deze hobby waarschijnlijk nooit ontdekt. Of heel laat pas. Het heeft me in ieder geval al van veel verveelmomentjes gered!

Wat vind jij het leukst aan bloggen?

35 Comments

 1. Justine June 1, 2015

  Helenaal mee eens. Bloggen is de leukste hobby! Ik geniet vooral van de vrijheid; niets moet alles mag en je bepaalt alles zelf. Heerlijk!

  Reply
  • Léonie June 1, 2015

   Ja, die vrijheid vind ik ook heel fijn! Ook helemaal zelf bepalen wat je online zet en wat niet. I love it!

   Reply
 2. Brittany June 1, 2015

  ik ben het er helemaal mee eens. Kan mij geen leven meer voorstellen zonder bloggen. Ik vind het ook leuk dat je nieuwe mensen leert kennen. Bloggershopmeeting here we come!

  Liefs, Brittany

  Reply
  • Léonie June 1, 2015

   Yesss, let’s do this!

   Reply
 3. Joyce June 1, 2015

  Ik vind het schrijven en bezoekers en reacties krijgen het leukste! En ik hoop ook dat ik bloggen ooit mijn werk mag noemen. Lijkt me zo tof! Leuk artikel :) liefs

  Reply
  • Léonie June 1, 2015

   Dankjewel! Ik vind het ook altijd zo leuk om mijn statistieken te bekijken, haha.

   Reply
 4. Iris | Todayslipstick June 1, 2015

  Ik vind bloggen ook echt een geweldige hobby, ik had jaren eerder moeten beginnen als ik had geweten dat het zo leuk zou zijn!
  Liefs, Iris

  Reply
  • Léonie June 1, 2015

   Ja inderdaad, ik ook!

   Reply
 5. Dina June 1, 2015

  Jaaaa, een ode aan bloggen.

  Reply
  • Léonie June 1, 2015

   I love it!

   Reply
 6. Naomi in Wonderland June 1, 2015

  Bloggen is inderdaad een super fijne hobby, ik blijf het echt maar graag doen! Hele leuke post :)

  Reply
  • Léonie June 1, 2015

   Dankjewel! Ik hoop dat ik nog jaren kan blijven bloggen!

   Reply
 7. Chris Schoonens June 1, 2015

  “… en ik snapte er geen reet van” Hahahaha, superleuk artikel, helemaal mee eens! Ik vind het bloggen ook zo leuk, omdat je alles kan combineren, van media en techniek tot fotografie en van je af kunnen schrijven!

  Reply
  • Léonie June 1, 2015

   Dankjewel! Ja precies, zoveel verschillende dingen die je kan combineren. Het is dus eigenlijk een grote mengelmoes van hobby’s, haha.

   Reply
 8. Kim June 1, 2015

  Ik vind nieuwe mensen leren kennen door het bloggen ontzettend fijn. Mensen reageren over het algemeen ontzettend goed op bloggen en het is heerlijk om af en toe van alles van je af te kunnen schrijven!

  Liefs,
  Kim

  Reply
  • Léonie June 1, 2015

   Je hebt helemaal gelijk! Bloggen is een hele fijne uitlaatklep.

   Reply
 9. Sanne June 1, 2015

  Bloggen is inderdaad heel leuk, ik leer zoveel bij en er ging een nieuwe wereld voor mij open.

  Reply
  • Léonie June 1, 2015

   Dat had ik ook, Sanne!

   Reply
 10. 4.Balou June 1, 2015

  Heel herkenbaar! Leuk dat je hier een artikel over hebt geschreven!

  Reply
  • Léonie June 1, 2015

   Haha, leuk dat je het herkent!

   Reply
 11. anna June 1, 2015

  Wat een leuk artikel! Ik vind het ook heel fijn om dingen te kunnen delen, het is soms ook erg fijn om dingen van je af te schrijven. En je hoeft je inderdaad nooit meer te vervelen!

  Reply
  • Léonie June 1, 2015

   Dankjewel! Ja precies, als je ergens mee zit is het zo fijn om het even op te schrijven. Dan voel ik me gelijk een stuk beter!

   Reply
 12. Wies | Nature of Happiness June 1, 2015

  Ik ben het helemaal met je eens! Bloggen vind ik echt heel leuk om te doen, en ik hoop er nog lang mee door te kunnen gaan :)

  Reply
  • Léonie June 2, 2015

   Ja ik ook, zo’n generatie oude vrouwen bloggers, haha.

   Reply
 13. Lisa June 1, 2015

  Wow, blohg je echt nog maar een halfjaar?! Je doet het echt heel goed vind ik.

  Reply
  • Léonie June 2, 2015

   Aah dankjewel! Ik heb twee jaar geleden ofzo twee artikelen op m’n oude blog gepost maar was er eigenlijk snel klaar mee. Toen vond ik het in december een leuk idee om het weer op te pakken. Nouja, oppakken… Twee artikelen vind ik niet echt bloggen, haha.

   Reply
 14. Merel June 1, 2015

  Ik heb dat ook echt inderdaad met foto’s maken! Ik vind dat zo onwijs leuk om te doen en nou heb ik weer een “reden” om te fotograferen zegmaar.

  Reply
  • Léonie June 2, 2015

   Ja precies, zo leuk om weer te fotograferen!

   Reply
 15. Daphne June 2, 2015

  Helemaal mee eens !

  Reply
 16. Nicole June 2, 2015

  Ik ben het echt helemaal met je eens! Ik ben zo blij dat ik ben begonnen met bloggen en niet meer ben gestopt!

  Reply
 17. Cherel June 2, 2015

  Ik ben het helemaal met je eens! Bloggen is zo leuk, de tijd vliegt ook altijd terwijl ik bezig ben. Dat is altijd een goed teken natuurlijk ;-). Ik geef het niet meer op!

  Reply
 18. Lilia | NAPPY HAIRZ June 2, 2015

  Heel erg herkenbaar, en 100% mee eens. Ik heb echt geen dag spijt van het feit dat ik ben gaan bloggen! xo

  Reply
 19. Julie June 6, 2015

  Leuk artikel! Bloggen vind ik zelf ook geweldig als hobby! Je hebt eigenlijk altijd wel wat te doen, al snappen bijvoorbeeld mijn ouders dit niet altijd! :-) Gelukkig snapt mijn vriend het wel, gezien ik nu met hem samenwoon!

  Reply
 20. Nathalie | insideandout.nl June 20, 2015

  Ik ben nu een maandje bezig met bloggen en ik ben er helemaal uit. Het is een top hobbie! Je verveelt je inderdaad -nooit-, er is altijd wel wat te doen en ik haal er enorm veel voldoening uit. Niet verwacht!!

  Reply
 21. curldelacurl July 19, 2015

  Ik herken mezelf hier helemaal in! Vooral zelf creatief zijn vind ik erg leuk.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *