7x ROMANTISCH THUIS ETEN

icecream (2)

Valentijnsdag is alweer om de hoek en dat betekent dat we weer lekker kunnen eten! Ik ‘vier’ dit jaar voor het eerst valentijnsdag. Nouja, vieren… We gaan waarschijnlijk gezellig thuis pizza eten en daarna een filmpje kijken. Ik vind het een beetje té commercieel. Ik vind het juist leuker om elkaar op andere dagen van het jaar te verrassen, op momenten dat je het niet zou verwachten. Het leukste aan valentijnsdag vind ik toch wel het eten. Sommige gaan buiten de deur eten maar je kan ook prima thuis dineren. Met een paar kaarsjes, wijntje en een gezellige sfeer kan je dus voor weinig geld valentijnsdag thuis vieren. Geen idee hoe je thuis romantisch kan dineren? Hier een paar tips!


Verlichting
Kaarsverlichting is natuurlijk super romantisch. Zet verschillende kaarsen op tafel en doe de lichten uit. Het moet natuurlijk niet te donker zijn dat je elkaar niet meer kan zien maar het geeft al een heel ander sfeertje dan de gewone eettafel lamp. Het voelt meteen een stuk romantischer en maakt het daardoor ook specialer.

Mooi gedekte tafel
Zet wat kaarsen op tafel, pak je mooiste servetjes uit de kast en zet de mooiste wijnglazen op tafel. Een mooi gedekte tafel doet ook al heel veel. Je dekt niet iedere dag de tafel zo mooi dus je krijgt meteen het gevoel dat het vandaag een speciale dag is. Voor de extra romantische touch: leg wat rozenblaadjes op tafel.

candle-light-dinner

3 gangen menu
Een 3 gangen menu is iets wat je eigenlijk niet zo vaak doet. Wij doen het alleen met pasen en kerst. Om extra uit te pakken deze avond kan je een 3 gangen menu maken. Bij veel restaurants heb ik gezien dat ze een valentijnsmenu aanbieden, dit is vaak ook een 3 gangen menu. Op deze manier haal je toch nog een beetje dat uiteten sfeertje in huis. Begin met een lekkere carpaccio, maak daarna een pasta en als toetje jullie favoriete ijs. Het hoeft niet eens moeilijk te zijn!

Aardbeien en chocola
Mijn favoriete combinatie ever. Ik heb met kerst een chocolade fondueset gekregen en die ga ik deze zaterdag voor het eerst gebruiken! Ik kan niet wachten. Aardbeien met chocola is heel romantisch en ook nog een verschrikkelijk lekker. Heel leuk als toetje! Als je ervoor kiest om te chocolade fonduen kun je ook marshmallows, banaan, oreo’s, lange vingers en druiven gebruiken.

Romantische muziek
Oké, iedereen heeft natuurlijk een eigen mening over romantische muziek. Als je verliefd bent lijkt het wel alsof ieder romantisch liedje over jullie is geschreven. Zo vind ik het nummer ‘Thinking out loud’ van Ed Sheeran super romantisch. Om nou de hele avond naar romantische muziek te luisteren hoeft natuurlijk ook niet. Muziek is al snel sfeermaker dus je kan helemaal zelf kiezen wat voor muziek je op zet.

tumblr_m1ezvhNW7N1qbih6so1_500

Lekkere hapjes
Tijdens een film is het altijd leuk om iets te eten. Misschien doe je dit niet altijd maar omdat valentijnsdag een speciale dag is kun je lekkere hapjes serveren tijdens de film. Nootjes, chips maar ook blokjes kaas en olijven, genoeg lekkere dingen. Vergeet dan natuurlijk niet een lekker drankje!

Goed gezelschap
Met de juiste mensen om je heen heb je sowieso een geslaagde avond. Al eet je pizza en drink je Fanta, het is toch wel gezellig. Het is ook prima als je valentijnsdag niet uitgebreid of helemaal niet viert. Zie het dan gewoon als een gezellige avond. Het hoeft niet eens met je vriend of vriendin, je kan er ook een gezellige meidenavond van maken! It doesn’t matter, aslong as we’re together.

Vier jij valentijnsdag?

3 Comments

 1. stylebygina February 10, 2015

  Wat een geweldige tips voor Valentijnsdag 🙂 Ik vind je blog erg leuk, daarom heb ik jouw genomineerd voor de Liebster Award! x

  Reply
 2. Wies Kerrebijn February 10, 2015

  Hi! I nominated you for the versatile blogger award, check it out here: http://natureofhappiness.blogspot.com/2015/02/versatile-blogger-award.html 🙂

  Reply
 3. 4.Balou February 11, 2015

  Leuk geschreven! Toevallig heb ik laatst ook een artikel over Valentijn geschreven =)

  http://www.bloglovin.com/blogs/4balou-13049789

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *