5x makkelijke moederdag ontbijtjes

breakfast-in-bed-1Morgen is de dag dat we onze moeders in het zonnetje mogen zetten. De dag dat we haar extra bedanken voor alles wat ze voor ons doet! De ene familie viert het meer dan de ander maar of je het nou groot of klein viert, een moederdag ontbijtje kan altijd! Heel leuk hoor, al die moeilijke recepten die ik steeds voorbij zie komen op internet. Ik ben niet echt een keukenprinses, al helemaal niet met ontbijtjes verzinnen. Ben je geen held in de keuken en heb je nog geen idee wat je voor haar moet maken? Hier vijf makkelijke maar toch lekkere moederdag ontbijt ideeën! Succes gegarandeerd!


Ei’tje
Het is zondagochtend en wat past daar nou perfect bij? Een ei hoort echt bij een uitgebreid ontbijtje. Een ei is zo veelzijdig, je kan er zoveel mee. Een hard of zacht gekookt ei, een omelet, roerei. Wat vindt jouw moeder het lekkerst? Heb je zo’n hartvormpje? Heel leuk om je omelet in te bakken! Zo krijg je een hartvormig omelet.

Breakfast muffin
Iets wat ik nog nooit zelf gemaakt heb maar wat mij ongelofelijk lekker lijkt; een breakfast muffin. Online staan heel veel verschillende recepten. Ze lijken me niet alleen lekker maar ze zien er ook nog eens heel schattig uit. Hoe leuk zal dit staan op een dienblad?

Wentelteefjes
Is jouw moeder meer een zoetekauw? Maak dan eens wentelteefjes! Zo lekker en niet eens zo moeilijk. Wij maken deze vaak rond kerst maar omdat ze toch wel iets feestelijks hebben. Moederdag is eigenlijk ook gewoon een feestdag dus daar passen ze ook perfect bij. Extra: leg er wat aardbeien op en bestrooi deze met poedersuiker.

Croissantjes
Croissantjes en zondagochtend horen bij elkaar. Je denkt misschien ‘croissantjes zijn toch zo standaard?’. Fout, er zijn zoveel verschillende manieren waarop je croissantjes kunt bereiden. Heb jij al eens hartige croissants geprobeerd? Vroeger maakte wij ze altijd met ham en kaas uit de oven. Zeker een aanrader! True, niet helemaal ideaal voor op bed omdat ze zo erg kruimelen.

Haar favoriete taart
Oké, misschien niet helemaal een perfect ontbijt maar wel erg lekker voor bij de koffie. Voor mijn moeder zou ik een appeltaart maken. Helaas heb ik hier geen tijd voor maar het is wel een hele leuke manier om je moeder te verrassen! Lekker én een leuk cadeau’tje dus. Plus: de hele familie kan hier ook van profiteren.

Vieren jullie moederdag?

12 Comments

 1. Denise May 9, 2015

  Heerlijk!

  Reply
 2. Valerie May 9, 2015

  Wentelteefjes zijn zo lekker!

  Reply
  • Léonie May 11, 2015

   Ja, wentelteefjes zijn echt mijn favoriet!

   Reply
 3. Withlovefroms May 9, 2015

  Leuke ideetjes!!

  Reply
 4. Iris | Todayslipstick May 9, 2015

  Wentelteefjes zijn zo ontzettend lekker! Liefs, Iris

  Reply
  • Léonie May 11, 2015

   Vroeger at een vriendinnetje altijd taart als ontbijt op haar verjaardag. Leuke manier om de dag te beginnen, haha.

   Reply
 5. Justine May 9, 2015

  oeh goede ideetjes! Ik weet stiekem nog steeds niet wat ik morgenvroeg ga maken, oeeeps. haha! Misschien dan toch maar wentelteefjes ofzo?

  Reply
  • Léonie May 11, 2015

   Haha, dat kan zeker! Uiteindelijk nog iets lekkers kunnen maken?

   Reply
 6. Lilia | NAPPY HAIRZ May 10, 2015

  Leuke ideetjes! Nou ik moet maar ook zo gaan opstaan om dat ontbijtje voor m’n moeder te gaan maken, haha… xo

  Reply
  • Léonie May 11, 2015

   Haha, dankjewel! Ik hoop dat het je gelukt is. x

   Reply
 7. Eva May 10, 2015

  Wentelteefjes! Wat een goed idee 😀 Dat maakte mama vroeger altijd voor mij maar ik weet dat ze het zelf ook heel lekker vind en het nu nog amper maakt~ Mij n moederdag is even een weekje verschoven omdat we elkaar deze week niet zagen maar volgend weekend ga ik dan lekker wentelteefjes voor haar maken :) Bedankt voor de tip!

  Reply
  • Léonie May 11, 2015

   Oh wat fijn! Dan is het wel gezelliger om even te wachten zodat jullie het samen kunnen vieren ja. Alvast veel plezier!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *