Als ik later groot ben word ik…

IMG_0430Je kent het vast wel, als klein kind heb je de wildste fantasieën over je toekomstige baan. Astronaut, dierentemmer in het circus, cowboy. Noem het maar op. Ik kan je in ieder geval vertellen dat ik dit als klein meisje wel had. Het grappige is dat ik momenteel echt niet weet wat ik ‘later’ wil worden. ‘Later’ klinkt trouwens ook zo gek, aangezien ik nu al 20 ben. ‘Later’ is misschien al over 4 of 5 jaartjes. Benieuwd wat ik vroeger wilde worden? Lees dan snel verder.


Juffrouw
Juffrouw worden, het leek me echt ontzettend leuk. In de kleuterklas was ik ook zo jaloers op de juffrouw omdat zij op de grote, comfortabele stoel mocht zitten. Wij moesten op die houten stoeltjes zitten dus dat was eigenlijk al reden genoeg om juffrouw te worden. Na school speelde ik met mijn beste vriendinnetje ‘schooltje’. En wat was ik? Juist, ik speelde altijd de juffrouw. Als ik niet met haar speelde, speelde ik het thuis in mijn eentje. Ik pakte mijn knuffels, een stoeltje en begon voor te lezen. Nou, een beetje de plaatjes uit mijn Barbie boek uitleggen want lezen kon ik toen nog helemaal niet. Ik heb tot mijn 12e gezegd dat ik juf wou worden maar daar denk ik nu heel anders over. Ik vind kinderen heel leuk maar om er de hele dag tussen te zitten lijkt mij een beetje druk.

Danseres
Als klein meisje zat ik al op jazz ballet. In een roze tutu huppelde en sprong ik door de gymzaal. Of ik echt ritme gevoel had weet ik niet maar ik vond het wel heel leuk om te doen. Ik deed altijd actief mee, als ik de opnames moet geloven. Ik vond het zelfs zo leuk dat ik het tot mijn 11e heb volgehouden. Toen verhuisde ik naar Zweden en zag ik het niet zitten om tussen de Zweedse meisjes te dansen. Achteraf heb ik wel spijt dat ik dit nooit heb gedaan. Ik hoefde ze niet eens te spreken, je kan gewoon de lerares nadoen. In Duitsland heb ik op Hip Hop gezeten maar na een tijdje vond ik dat ook niet meer leuk. Super jammer want ik had nu het liefst op een dansacademie gezeten. Ieder seizoen volgde ik So You Think You Can Dance en werd soms helemaal emotioneel van alle dansers. Ik vind het nog steeds jammer dat ik deze droom niet heb kunnen vervullen.

California girl
California girl? Wat is dat nou weer? In 2008 ging ik op vakantie naar Californië en toen wist ik het meteen; hier ga ik studeren en blijf ik voor de rest van mijn leven wonen. Ik was verliefd. Verliefd op de staat, verliefd op het weer en verliefd op de lifestyle. Deze plannen gingen echter niet door toen ik opeens had besloten dat het mij toch leuker leek om weer in Nederland te wonen. Ik had het ‘thuis’ gevoel gemist. Het werd tijd om ergens echt mijn thuis van te maken. Californië leek een soort van onbereikbaar en heb er toen weinig moeite voor gedaan. Het lijkt mij nog steeds leuk om daar stage te lopen of om er een tijdje te studeren. Wonen zal ik er waarschijnlijk nooit omdat ik denk dat ik Nederland dan toch wel zou missen.

Wat wilde jij altijd worden?

26 Comments

 1. Joyce June 18, 2015

  Leuk artikel! Ik wilde vroeger ook juf worden en laten we prinses niet vergeten, haha!

  Reply
  • Léonie June 18, 2015

   Hahaha nee inderdaad, prinses was ook zo’n fase!

   Reply
 2. Brittany June 18, 2015

  Ik sluit mij aan bij Joyce, ik wilde ook prinses worden haha. Waar ik het langst over na hebt gedacht was actrice! Jaaaaren lang wilde ik actrice worden maar ik heb toch maar voor de dans wereld gekozen haha.

  Liefs, Brittany

  Reply
  • Léonie June 18, 2015

   Aaah wat schattig! Wel leuk dat je voor de danswereld hebt gekozen!

   Reply
 3. Sandra June 18, 2015

  Altijd zo grappig om te lezen wat anderen vroeger wilden worden! California girl, haha! Ik wilde altijd binnenhuisarchitecte of schrijfster worden. :)

  Reply
  • Léonie June 18, 2015

   Zo, die zijn leuk! Binnenhuisarchitecte leek mij ook ontzettend leuk, totdat ik hoorde dat je dan goed moest zijn in wiskunde.

   Reply
 4. alexa June 18, 2015

  Ik wilde vroeger actrice worden haha

  Reply
  • Léonie June 18, 2015

   Haha wat leuk!

   Reply
 5. Kim June 18, 2015

  Wat een leuk artikel! Ik wil al van kleins af aan moeder worden. Ik schreef het ook in ieder vriendenboekje, ontzettend schattig haha.

  Reply
  • Léonie June 18, 2015

   Aaah wat schattig! En nu ben je over twee maanden een mama.

   Reply
 6. Keybykim June 18, 2015

  Haha grappig, ik wilde vroeger altijd zangeres (oh nee ik kan echt niet zingen) en kapster worden. Geen van beide zou ik nu nog willen haha!

  Reply
  • Léonie June 18, 2015

   Haha zangeres heb ik ook een tijdje gehad maar ik kan ook helemaal niet zingen. Grappig dat je dan uiteindelijk iets heel anders wilt worden.

   Reply
 7. Nicole June 18, 2015

  Wat leuk om te lezen. Ik wou vroeger ook ontzettend graag juffrouw worden, maar ook dierenarts. Ik was van plan een heel dierencentrum op te richten. En ik wou ook een nieuw land beginnen haha. Ik dacht dat Rusland mij wel een stukje van hun land zou geven aangezien hun toch wel veel land hadden haha. Wat een fantasie.

  Reply
  • Léonie June 18, 2015

   Aaaah wat leuk! Die fantasie inderdaad, het is toch heel realistisch dat je een deel van Rusland kan krijgen, haha.

   Reply
 8. Beauty& gezondheid June 18, 2015

  Wat een super leuk artikel! Vroeger wou ik altijd spion worden 😉

  Reply
  • Léonie June 18, 2015

   Haha wat schattig!

   Reply
 9. loesblogt June 18, 2015

  Haha heo leuk, colifornia girl! Dat wil ik ook nog wel worden 😉 Ik wilde graag fotografe worden!

  Reply
  • Léonie June 18, 2015

   Ja fotografe leek mij ook heel leuk! Ik had ook al een Flickr account aangemaakt en was er helemaal klaar voor. Toch leuk dat we de fotografie nu kunnen combineren met een blog!

   Reply
 10. Anna June 18, 2015

  Wat een leuk artikel! California girl, die hoor je niet vaak haha! Ik was vroeger gek op voetbal en wilde altijd professionele voetbalster worden, haha!

  Reply
 11. Bernadet June 18, 2015

  Ahh wat leuk om te lezen zeg. Ik wilde ook altijd juf worden en uiteindelijk ben ik dat ook een beetje geworden ‘op het kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang’ – 😀

  Reply
 12. Wies | Nature of Happiness June 18, 2015

  Wat een leuk artikel! Ik snap goed wat je bedoelt met dat je het zonde vindt dat je niet verder bent gegaan met dansen. Ik heb vroeger 7 jaar op ballet gezeten, en nu vind ik het heel jammer dat ik niet door ben gegaan. Ik had zó ontzettend graag op spitzen willen dansen. Het weer oppakken doe je ook niet zo snel. Maar vroeger wilde ik altijd dierenarts worden! Helaas kwam ik er op de middelbare school achter dat ik geen beta-persoon was, dus mijn droom viel in duigen haha.

  Reply
 13. Dascha June 19, 2015

  Haha super leuk artikel. Ik wilde heel graag dolfijnen trainer worden. Het lijkt me nu nog steeds wel leuk eigenlijk..

  xoxo
  http://www.its-dash.com

  Reply
 14. Suzanne June 19, 2015

  Wat een super mooie blog heb je toch! Ook dit is heel erg mooi geschreven en ziet er verzorgd uit. Zelf wilde ik vroeger altijd juffrouw worden of politie agent. Ik vond het moedertje zijn altijd wel leuk, maar het stoere, jongensachtige vond ik ook heel interessant.

  Reply
 15. Isabelle R June 19, 2015

  leuk!

  Reply
 16. Lisa June 19, 2015

  Ik wilde altijd brandweervrouw of dierenarts worden. Nou heb ik geen idee hoe of wat. Misschien is California girl wel wat, zoiets als de tweede Lauren Conrad?!

  Reply
 17. Chris Schoonens June 20, 2015

  Haha superleuk artikel! Ik wilde altijd bioloog worden, maar dat wil k nu helemaal niet meer haha! Nu wil ik graag iets gaan doen met media en ICT binnen bedrijven (aan die studie ga ik in september beginnen), maar misschien dat ik later ook wel iets wil gaan doen met lesgeven.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *